söndag 31 augusti 2014

En underbar helg med Fia-Lotta!

Vilken helg det blev! Turbo är på korttids sen i fredags efter skolan. Mannen åkte till Stockholm med en kille som han lovat att ta hand om en helg i storstaden. Jag blev alltså ensam hemma och bokade in helgen med Fia-Lotta (som heter något helt annat). En mamma i diagnoslandet som jag tycker mycket om. Så på fredagen vid lunchtid dök yrvädret Fia-Lotta upp hemma hos mig. En varm kram fick hon förstås och sen var pratet igång. Vi har också ett stort gemensamt intresse - att fota. Som ni såg i gårdagens inlägg så hann vi med en kort fotonad (fotopromenad) på fredagen. Sen hade jag bjudit hit ett par till mammor från diagnoslandet (eg. en mamma och en mamma som jobbar med barn med diagnoser inom npf). Så på kvällen hade vi lite tacomys här!

 

Mannen hade sagt att jag gärna fick bjuda på en whisky och det ville jag naturligtvis göra. Whiskyn som vi valde låg i en plåtburk som var väldigt svår att få upp. När vi äntligen fick upp flaskan så var den.... tom! Lite antiklimax!! Mannen hade sparat plåtburken för att den var lite speciell ;) Hrmpf!!

 

Vilken tur att det fanns en annan whisky att ta som var uppackad och klar ;)
En trevlig och lång kväll blev det iaf och fantastiskt kul att få träffas så här - det händer ju inte alltför ofta.

På lördagen fick vi besök av den ena tjejen på förmiddagen igen. Hon kom för att hämta sin cykel som blev kvar här, eftersom hon fick skjuts hem på natten. Så det blev lite kaffe och tjöt en stund igen :)

Sen bar det iväg på en lååååång foto- och pratrunda för mig och Fia-Lotta!
Vi började med att besöka ett glasmuseum:

 

Även busskurar går ju att fota ;)

 

Färden gick vidare till en utställning av gamla bilar. Där hittade Fia-Lotta sin favoritbil!

 

Sen åkte vi vidare till närmaste stad där vi intog lite förfriskningar :P

 

Nejdå, så illa var det inte! Fotot är fångat på ett bord som vi gick förbi utanför en restaurang. Det var nog några andra som fått i sig det där ;) Jag och Fia-Lotta hittade en Kinarestaurang som bjöd på lite nyttigare saker i stället, som tur var!

Vi åkte vidare ut på landet för att fortsätta fota.

 

Fia-Lotta har länge letat efter ett hus på landet till sig och sitt barn. Och vet ni - vi hittade ett - vad tycker ni?!?

 

Fotonaden blev alltså ganska lång och till slut kunde vi konstatera att det var för mörkt för att fota!

Idag var det dags att vinka av Fia-Lotta. Tänk vad en helg går fort när man har mycket att prata om och bara trevligheter runt sig! Tyvärr blir det inte alltför ofta vi kan träffas. Avståndet sätter förstås käppar i hjulet och sen är det inte så lätt när vi lever med barn med diagnoser. Det är mycket som ska klaffa för oss om vi ska komma loss samtidigt. Men nu lever vi på den här helgen ett tag och gläds åt den stund vi fick.

Nu har mannen kommit hem igen och han har också haft trevligt ihop med sitt sällskap i huvudstaden.
I morgon är det vanlig jobbardag igen och Turbo åker till skolan från korttids. Jag hoppas det ska flyta på som planerat. Fick ju ett sms från honom igår, men jag hoppas problemet löste sig.

Go´kväll och kram på er ♥

 

2 kommentarer:

Annelie L sa...

Tack snälla för att jag fick komma och skratta ihop med er. En kväll att bevara i hjärtat.
Kramar om ❤️

Lena sa...

Tack för en underbar helg. Det var så roligt att vi kunde få till det <3
STOR VARM KRAM <3