måndag 26 maj 2014

Swisch.... här svänger det snabbt!

Här svänger humöret snabbt och jag vet inte var jag ska börja skriva nånstans. Bäst att börja i vilket fall som helst annars blir det inget, trött som jag är. Men som sagt var, jag och mannen lämnade Turbo hemma i fredags när vi tog tåget till Stockholm och firade bröllopsdag. Assistent Kent bodde här och tog hand om honom på allra bästa sätt.

Men nu tar jag resan från början och bildbombar lite. Bland det första vi gjorde var att ta oss till vår äldste son Charlies arbetsplats. Äntligen fick jag komma in och titta på stället där han jobbar. Tyvärr fick jag inte fota där inne eftersom det är top secret det de håller på med. Och jag med min kamera skulle med lätthet kunnat zooma in hemligheter.... ;) Men utsikten från Skrapan fick jag iaf fota :)
På fredagskvällen gick vi sen ut för att fira vår en-hel-massa-årig bröllopsdag. Vi hade siktat in oss på ThaiBoat, ett otroligt mysigt ställe. Men det var väntan där, ingen bokning i förväg utan man fick vackert slå sig ner i sanden i solgasset och vänta!


Sonen Charlie i sanden! 


Under tiden som vi väntade provade vi var sin drink.


Drinkarna smaksatta och garnerade med chili

Först smakade jag på Charlies gula drink - oj, chock!! Den var grymt stark av chili och ingefära! Jag hoppades att mannen inte tagit samma till mig.... Nej, jag fick en röd, också med chili. Stark var den, men inte riktigt som Charlies så den slank ner. Jag ville absolut inte ha en söt drink och där fick jag för den önskan! ;)

Efter lång väntan fick vi mat.
För den som orkade blev det en glassdrink efteråt.
Lördagen blev det lite shopping och senare ett härligt möte med vänner från förr i tiden. Tror inte jag umgåtts med detta par på flera årtionden pga avståndet i vårt avlånga land. Nu har de flyttat till Stockholm och då kan vi förhoppningsvis träffas utan att det ska gå årtionden emellan iaf.
På kvällen festade vi till det igen eftersom Charlies flickvän var upptagen med politiskt arbete på fredagen och inte kunde vara med och fira vår bröllopsdag. Men lördagen gick bättre även om hon även då hade fullt upp.
En mycket trevlig helg hade vi. Den var intensiv men kort. Söndagen kom snabbt och det var dags att resa hem igen. Innan vi lämnade Stockholm så träffade vi på en halvkändis. Tyvärr fick jag inte lägga ut en bild offentligt på personen så därför blev bilden så här:
Om några veckor får jag lägga ut bilden utan kamouflage ;)

På eftermiddagen igår så anlände vi till vårt hem igen. Det finns inte ord för att förklara hur glada vi är över att ha kunnat åka iväg så här och inte vara det minsta oroliga över hur det går med Turbo. Kent har fixat helgen galant! Mmm.... njuter!! Tack Kent!

När Kent lämnat vårt hem så märker vi ändå på Turbo att det är bäst att gå på tå för att det inte ska hända något. Turbo behöver landa lite med oss nu, men han la sig rätt tidigt för tröttheten tog överhanden. Han har lagt sig väldigt sent under helgen. Men roligt verkar de ha haft iaf och det tyckte vi var huvudsaken.

I morse var Turbo också väldigt trött. Han ville helst ha sovmorgon, men det ville inte jag att han skulle ha. Lite sena blev vi så jag fick vinka iväg taxin och jag körde honom till skolan där Kent väntade igen. Sen har Kent haft ett eftermiddagspass här idag. Men det tog nog inte tre röda sekunder när han åkte iväg innan Turbo exploderade. Vet inte om det beror på brytningen mellan dem nu. De har levt med varann intensivt de senaste dygnen och nu ska vi återgå till vardagen igen. Brytningar är aldrig populärt för Turbo. Eller också är det en trötthet efter helgen som satt sina spår. Det har ju varit väldigt annorlunda och det tar på krafterna även om det är jätteskoj för honom. Han har redan börjat fråga när vi kan boka in en ny helg med Kent....

Det blev alltså ett ganska ordentligt utbrott här ikväll som jag fick gå in och försöka bryta. Turbo lugnade väl ner sig efter en stund, men det såg ut här efteråt kan jag säga. En del grejer gick sönder och det blev lite stökigt, men det där med tidningshögar är inte så dumt det!
Det var en del frustration som ville ut ikväll. Nu återstår det att se hur det går i morgon bitti. Av egoistiska skäl så vill jag verkligen ha iväg Turbo till skolan. Jag behöver ta det lite lugnt i morgon. Kände att det blev lite för mycket dagen innan vi åkte iväg och sen fick jag stressreaktion under första natten i Stockholm så sömnen föll bort. Nu behöver hjärnan vila en dag, känner jag.
Dessutom har Turbo ett besök hos skolsköterskan som skulle behöva genomföras. Ikväll kan det ha varit det som spökar för honom också. Vi får se hur det går.

Hoppas ni orkade läsa till sista raden, det blev lite långt. Nu önskar jag er alla en god natts sömn! Kram till er alla ♥

3 kommentarer:

Lena sa...

Det var mycket på en gång det. Men vilken underbar helg ni fick =)
Så härligt för er att ni kan åka iväg och veta att det fungerar, även om det kanske blev lite mycket för Turbo som behövde ut i efterhand.
Bara känslan att det går!!
Kram på dig och hoppas att det lugnat sig imorgonbitti!

P.S. Jag tror att det är Anna Kettner :P D.S.

Nina sa...

Skönt att det funkade för er att åka iväg :) Hoppas du får lite lugn och ro nu...
Kramar om!

Tina sa...

Wow vilken mat ! Härlig helg ni fick , skönt. Verkar behövas en del energi intag, hoppas dagen blev bättre. Kramar <3