fredag 23 maj 2014

En viktig trygghet

Efter en hektisk dag igår så ska jag nu försöka komma ner i varv. Jag hade arbetsuppgifter igår på jobbet som krävde en hel del hjärngymnastik. Samtidigt var min hjärna fullspäckad med detaljer om Turbo som jag behövde skriva ner. Så idag känner jag mig lagom mör uppe i knoppen ;) Men det ska säkert bli bra.

Gårdagen flöt på bra för Turbos del, inga problem. I morse var han glad och uppåt och han kom iväg till skolan på ett gott humör! Märkligt! Jag ser ingen oro i hans kroppsspråk just nu, ändå har han en ovanlig helg framför sig nu. Jag och mannen lämnade hemmet en stund efter att han åkt till skolan och kommer tillbaka på söndag eftermiddag. Assistent Kent kommer att bo hemma hos oss och ta hand om Turbo hela helgen. Detta är en helt ny händelse, men det verkar som Turbo känner sig trygg ändå.

 

Under veckan som gått har jag försökt anteckna så många rutiner som möjligt för att kunna instruera Kent på bästa sätt. Allt för att det ska bli så lugnt som möjligt för dem. Skulle det vara något så vet jag att Kent fixar det ändå, men det är ändå bra om han känner till så många saker som möjligt som vi vet är viktiga för Turbo. Turbo har bett mig berätta vissa grejer så Kent vet hur han vill ha det. Även om Turbo känner sig trygg med att ha Kent hos sig i hemmet så är han ändå lite bekymrad över hur Kent ska veta vissa rutiner. Då är det bäst att mamman gör sitt för att underlätta.

Båda våra fina assistenter har ett lugn i sig som behövs när man jobbar med barn som mitt. Inför helgen nu så utstrålar Kent, som vanligt, en trygghet och ett lugn som gör det lätt för oss föräldrar att lämna hemmet. Igår under genomgången med honom så uttryckte han sig som att "det värsta som kan hända är ju att det går åt pipsvängen, men då är det ju så då", med glimten i ögat ;) Han har en positiv och skön inställning och det kommer man långt på! Det känns gott att åka iväg och slippa oroa sig även om jag är nyfiken på hur de har det! Vi vet att Turbo är i trygga och säkra händer.

Nu sitter jag och mannen på tåget till Stockholm och vi ska njuta denna helgen. Ikväll firar vi vår bröllopsdag tillsammans med äldste sonen Charlie. Det blir nice det! Är djupt tacksam för hur bra vi har det ordnat runt Turbo på alla plan just nu! <3

En massa kramar till alla mina läsare <3

 

2 kommentarer:

Nina sa...

Ååh, vad härligt! Det är ni såå värda! Ha det jättetoppenhärligt och stort grattis på er stora dag!
Kramar i mängd <3

Lena sa...

Håller verkligen med Nina, ni är värda allt bra ni kan få. Som ni har kämpat och kämpar.
Stort grattis och ha det så roligt nu och njut!
KRAMAR <3