måndag 5 maj 2014

Måste vi börja fightas igen??

Det här inlägget vill jag börja med att tacka för den fina respons ni gav mig på förra inlägget! Det var ett inlägg som jag inte ens visste om jag skulle publicera, eftersom det innehöll mina innersta tankar för gårdagen. Inlägget blev uppmärksammat, delat och länkat och det blir jag naturligtvis glad för. Stanna gärna upp och tänk över vad ni har och gläds över även vardagliga saker som vi så ofta tar för givet. Var rädda om varandra!

Här kommer dagens tankar! Idag hade vi möte med LSS-handläggaren. Vi tyckte det var dags att börja spåna lite med henne om Turbos närmaste år framöver. Nästa läsår vet vi ju vad som är inplanerat eftersom han får ett tionde år i grundskolan. Men sen! Vi har ingen aning! Men eftersom vi vet att Turbo är komplicerad så måste vi börja rota i det här i god tid. Vad det blir av det hela vet ingen heller... Men det som framkom klart och tydligt under mötet var att hur vi än vänder och vrider på allt, så verkar vi vara i händerna på skolchefen. Och skolchefen vet vi vilken åsikt han har angående vår Turbo - INTERNAT!!!
Tanken på internat är ingenting vi kan förlika oss med i nuläget av en massa olika orsaker. Så det känns som att vi får börja fightas igen då.... Orka!! Här måste vi läsa på lagen först så vi vet vad den säger. Vi kan inte fightas om något de inte har skyldighet att lösa. Skolchefen kan säga nej till skola på orten och i stället leta på en annan skola och erbjuda oss det. Men om vi säger nej.... har ingen aning om vad som händer då! En kille som sitter hemma och ingenting gör - det kan vi inte heller ha för det skulle han verkligen inte må bra av i längden. Vi kan inte heller tvinga skolchefen till en halvbra lösning på orten, för det vet vi redan hur det går med halvbra lösningar och personal som inte är kompetent till att handskas med Turbos diagnoser. Känns som vi är inmålade i ett hörn....

Hmm.... ja, i morgon lär det bli några telefonsamtal att göra för mig. Jag och LSS-handläggaren tog på oss lite läxor att göra så får vi se vad vi kommer fram till på olika håll. Vi var också överens om att vi måste ha ett stort möte snart ang Turbos fortsatta år, men först läser vi på lagen lite och kollar upp hur det förhåller sig med vissa saker. Jag lär återkomma i ämnet!

Nu sover vi på saken, tycker jag! Kram, kram ♥

3 kommentarer:

Lena sa...

Det är ett evighetsgöra känns det som, att alltid ligga steget före, alltid vara påläst och kunnig om lagar och att alltid ha både kunnigt folk i ryggen som kan trycka på med expertkunskaper.

Hoppas att ni tillsammans kan hitta någon vettig lösning att jobba mot.
Kram gumman <3

Nina sa...

Ja jag säger då det. Hoppas ni har lagen med er, det blir liksom liiite enklare då.

Det är ju lite skillnad på Turbo och Sandra där, eftersom Turbo faktiskt skulle klara ett jobb om det anpassades, så studierna blir ju viktigare för honom än dom var för Sandra. Men det är ändå just det där, att det inte fanns nåt anpassat gymnasium, som gjorde att det blev DV direkt istället.

Hoppas på det bästa in i det längsta och förstår att internat går bort. :( Lätt för skolchefen att ha lösningar när han inte är insatt...

Kramar om!
Nina

Anonym sa...

Internat borde väl.vara bra? Om.han slussas in långsamt