söndag 9 september 2012

Fotomaraton

Jaha, då kan vi lägga ytterligare en helg till handlingarna! Denna helgen har det som sagt varit korttidshelg och jag och mannen har roat oss på egen hand. Fredagen gick som vanligt åt för mig att jobba en del, även om jag gick hem nån timme tidigare än jag brukar. Ville hem och inviga uterummet som vi (läs mannen) har fräschat upp lite. Han har bl a glasat in fönstren så det går att sitta där lite längre än utan fönster. Vi köpte möbler på rea som vi satte ut där och mannen la in matta så det blir lite varmare. Därute satt vi och tittade på film både fredag och lördag kväll. Mysigt värre!




På lördagen efter frukost packade vi med oss cyklar och kamera och åkte de fyra milen in till stan och var med på fotomaraton.




I år provade vi alltså varianten att ha med cyklar för jag ville ut från centrum och vidga vyerna och få lite nya motiv. Det är tredje året vi är med och de två första har vi gått i centrum bara. Och det var väldigt lyckat att cykla i stället. Fotomaraton går till så att man vid starttillfället får tio teman. Man tävlar med en bild på varje tema. I år var det dessa teman:

Stadig
Enfärgad
Flytande
Genomskinlig
Paus
Utanför
Ryggläge
Ändlös
Bygga/byggande
Form

Jaa, och hur lätt är det då?? Detta året uteblev paniken för man har lärt sig att det löser sig på ett eller annat sätt med motiv. Och gör det inte det så är det inte hela världen - det är ju ändå en kul lek.... Det gäller att hitta ett motiv som sticker ut, ett motiv som inte alla lämnar in, så det gäller att tänka till lite. Ryggläge - där tror jag de flesta gick och fotade en staty som finns i stan där personen ligger och vilar... Men alla kan ju inte komma med samma bild, så jag gick inte ens dit... Jag la ner en stol utanför ett stängt fik, med ryggsidan ner mot marken och dekorerade den med gamla höstlöv.




Det jag kände i år är att jag brister i tekniken. Jag skulle vilja gå ett steg längre och lära mig mer om kameran, men det är det där med att hinna med också! Vi får väl se om jag hunnit lära mig nåt extra till nästa fotomara ;)

Under en sån här dag så är det ingen idé att jag och mannen går tillsammans utan vi brukar dela på oss. Vi ser olika motiv, vi stannar olika länge på platserna och vi kan inte heller sno varandras idéer. Men vi brukar träffas efter halva tiden och ta en fika ihop. Då ventilerar vi lite med varandra iaf och kollar hur det går.




Hur som helst så var vi rätt nöjda med dagen när de där fem timmarna gått (även om vi vet att vi inte kommer att vinna). Vi hade fått ihop en bild att tävla med till varje tema efter lite jagande. När vi lämnat in våra bidrag, firade vi med att ta en pizza på stans bästa pizzeria. Sen drog vi hem lagom trötta, men belåtna med dagens utflykt.

Och hur har Turbo haft det då? Allt verkar ha fungerat bra, trots lite personalstrul. Fredagen i skolan hade avlöpt smärtfritt. Läraren Nk hade bjudit på fika eftersom det var hans sista dag på resursskolan. Det hade väl inte blivit så mycket lektioner, men vad gör det en sån dag?!
Personalstrulet på korttids hade löst sig precis innan Turbo kom dit på fredagen. T hämtade på skolan så det var helt i sin ordning. Men vem som skulle lösa av T på lördagen var osäkert in i det längsta. Mt låg hemma och nerbäddad och nån vikarie satt hårt åt att få loss. Men till slut löste det sig så Ok fick byta arbetsplats och jobba med Turbo i stället för ett annat barn.




När vi hämtade Turbo i eftermiddags så kändes det aningen dallrigt, även om det ändå gick städat tillväga. Men det märks tydligt när en vikarie sätts in, när det inte är någon av de ordinarie där. Men det är ju oundvikligt ibland, sjuk blir man emellanåt. Som tur är händer det inte ofta att Turbos personal är frånvarande.

Nu får vi se hur veckan blir som kommer. Det är första veckan helt utan läraren Nk på skolan för Turbo. Jag hoppas det kommer att gå smärtfritt....
I morgon är det också tänkt att en ny "epok" ska ta sin början i Turbos liv. Jag hoppas verkligen på att morgondagen blir som vi tänker oss....
Söndagskram ♥

Inga kommentarer: