söndag 17 juni 2012

Schema, pyssel, bilder och utbrott

Usch vad de lediga dagarna försvinner och går fort! Det är så mycket man vill och behöver göra så man hinner inte med hälften ens, men vi har haft en mysig och bra helg, jag och mannen, så jag ska inte klaga! Det är första helgen på många, många veckor som jag känner att jag mått ganska hyfsat och är någorlunda med på banan igen, även om jag måste vara försiktig.

Igår (lördag) träffade vi lite vänner på förmiddagen och gjorde lite nytta, shoppade, åt lite god lunch m m. Bl a så köpte vi ett par högtalare som jag kan koppla till min laptop när jag kör radio eller spotify i den. Har nämligen ingen radio utan använder mig av datorn till det. Men laptopen har inget bra ljud, men det blev riktigt bra med högtalarna till! Bara att hoppas på att Turbo också gillar ljudet...
Det passade utmärkt med bra ljud med tanke på att jag skulle hålla på med bildschema på eftermiddagen igår. Det blir så mycket roligare då för det tog sin tid kan jag säga. Det är lite pyssel med dessa bilder men jag tycker det är ganska roligt bara man har tiden. Och ännu längre tid tar det när vissa lägger sig i ;)
Jag gjorde i ordning ett tvåveckors schema så Turbo får bättre översikt när och var han ska vara borta och hemma och vem som jobbar med honom m m. Så här ser nästa veckas schema ut:
Nu har jag gjort i ordning bilder både på korttids och på personalen där, så det är lättare för Turbo att se vad som ligger framför honom. Detta är alltså inte ett detaljschema, det får man använda fickschemat till eller nåt liknande. Det här schemat är bara till för att se i det stora hela hur dagarna ser ut.
Något jag också kommer att sätta in bilder på här, är när och hur mycket coca-cola Turbo får dricka. Turbo är en person som mycket lätt hamnar i ett beroende och tyvärr tror jag vi halkat in i ett coca-cola-beroende just nu. Men jag tror att vi kan stävja detta genom att visa tydligt på schemat vad som gäller. Vi provar så iaf så får vi se hur det går.

Frampå tidiga kvällen igår cyklade jag och mannen in till samhället till det nyöppnade huset i byn, och tog oss en macka och ett glas rosé.
Kopplade av lite där innan vi cyklade hem igen. En helt och hållet njutbar dag blev det, oj, vad vi behövde det! Undrar vart vi varit om vi inte haft avlastning?? Den tanken vågar man inte tänka fullt ut...

Idag var det dags att hämta Turbo på korttids. Fick sms från T som jobbade sista dygnet, med en förvarning om att det kunde vara lite labilt pga ett utbrott vid frukost idag :/ Bra att veta sånt i förväg för då kan man förbereda sig lite och vara extra alert om det skulle behövas vid hämtningen.
Jag skrattade gott när jag läste i kontaktboken sen om vad som hade hänt ;) Alltså... det är inget att skratta åt egentligen... det är jobbigt när det händer.... Men dels så är det så makabert och T beskrev det så roligt och dels så är det så befriande att Turbo reagerar likadant på korttids som han gör hemma, han känner sig trygg även om det naturligtvis aldrig är lyckat med utbrott.
Någonting gick snett med ett saltkar och vips så fick stackars T städa HELA köket sen! Det går blixtsnabbt och har man tur kan man rädda några saker från att åka i golvet! Jag ler igenkännande och tänker att så där ser många av våra helgmornar ut.... Japp, sånt är livet på en Diagnoslandspinne!

En massa kramar till er alla därute ♥

3 kommentarer:

Nina sa...

Åh, vad fint! Lite likt vårat tvåveckorsschema :) Lycka till!

Ja, det där med lagom är ju inte det lättaste alla gånger. Så lätt att det blir för mycket som leder till beroende om man inte får det tydligt. Hoppas det funkar med ett "cocacola-schema"

Och hoppas läget hade lugnat sig tills det var dags att hämta.

Kramar om!
(Skönt att du börjar må bättre igen)
Nina

mariellejohnsson sa...

:-) Ja ibland måste man få le lite åt jävligheterna. Att det händer samma sak borta som hemma.
Fick en flaschback när det handlade om ljud och musik. Under alla år har vi haft ett krig om det där med musik. Jag har alltid varit tvungen att förbereda när jag skulle lyssna på musik och jag som gärna gör det när jag diskar...
MEN så kom den första mp3n in i mitt liv. Helt underbart!
Och även nu fast hon har flyttat så lyssnar jag på musik i min mp3.
Kram på dej!

Annelie L sa...

Så skönt att ni fick lite "måbratid" för er själva. Hoppas det blir mer av den varan under snar framtid. Det behöver du för att hämta dig efter den här tuffa våren.
Kram vännen och var rädd om dig <3
Annelie