fredag 15 juni 2012

Lokalbyte? Personalbyte?

En liten detalj i schemat igår kväll blev lite fel för Turbo så det blev ingen dusch, tyvärr. Hoppas personalen på korttids står ut och / eller skickar in honom i duschen ;) Inte lätt när det blir fel och surt, då är det bara att göra nattningsproceduren så kort som möjligt för att undvika större utbrott.

I morse körde jag alltså Turbo till korttids där Mt tog emot. Nu är det korttidshelg så vi hämtar inte förrän på söndag eftermiddag. Jag tror säkert de får en bra helg och jag och mannen behöver pusta ut lite.




Jag tänkte återkoppla till ett inlägg som jag hade för ett par dagar sen som gällde att Turbo tuggar sönder sina T-shirts. Jag har fått ett fint tips via nätet (vad gjorde man innan internets tid?) så igår beställde jag hem ett par grejer som jag ska testa på honom, få se om vi kan rädda hans T-shirts i fortsättningen. I början på veckan gick det tre T-shirts på tre dagar - blir lite väl dyrt i längden. Kommer att berätta vidare sen när jag fått hem grejerna och tala om hur det gick. Spännande, tycker jag och jag hoppas att det inte är alltför lång leveranstid bara.




Personligen så tror jag att det är ganska vanligt att de med autism tuggar på saker. Jag kommer ihåg en gång för en massa år sen då vi bodde på ett vandrarhem. I köket så stod det en likadan pipmugg som Turbo hade på den tiden. Jag vet att jag och mannen kommenterade muggen och undrade om det kunde finnas fler än Turbo som tuggade så där.... Den var nämligen lika söndertuggad som Turbos. Och det visade sig att flickan hade autismdiagnos! Kan berätta att vi köpte nya pipmuggar OFTA, vi var storkonsumenter på pipmuggar!




I helgen nu så har jag tänkt att sätta mig och göra ett ordentligt bildschema som visar två veckor framåt. Är övertygad om att Turbo behöver ha ett sånt. Därför var jag tvungen att ringa chefen för korttids idag för att få veta hur det blev med lokaler för Turbo. Det var ju tänkt att han skulle ha en ny lokal när han är där på dagtid (alltså fritidstid, ej helger). Men det ställde ju till en hel del oro för Turbo. Nu hade hon stor förståelse för detta och fixade så han får vara på det gamla invanda stället. Andra barn som tål det bättre får byta ställe istället för Turbo. Guld värt att slippa oroa honom nu med en sån sak också, det räcker med att det är sommarlov!




Chefen där berättade också att en del personal från korttids kommer att försvinna snart.... de har för mycket personal på korttids.... Dock hade hon förhandlat sig fram till att både T och Mt får vara kvar på korttids, mycket för Turbos skull! Gissa om jag pustade ut när jag hörde detta?? Vilken tur att hon förstår hur jobbigt det ändå varit under detta året för Turbo med nya skolan och personalomsättning där. Så en personalförändring på korttids också, är nog mer än vad Turbo och vi föräldrar klarar av nu.... Vi är glada och tacksamma över att slippa byta lokal och personal för Turbo! Tur att det finns förstående enhetschefer som jobbar på rätt ställe!




Innan jag slutar för idag så måste jag tacka A för komplimangen om bloggen, blir jätteglad över att få respons på det jag skriver! Jag kommer att besvara din fråga senare, så håll ut lite.

Nu ska jag ta mig hem från jobbet och försöka hitta lugnet och koppla av lite och det ska väl inte vara alltför svårt ikväll. Och mannen har lovat att träna på en ny rätt på sin meny... ser fram emot det :) ♥ Kram på er alla ♥

1 kommentar:

Tina sa...

Så skönt för er att slippa nåt orosmoment. Hoppas att lösningen med söndertuggade tröjor funkar ! Ha en toppen god och trevlig kväll och tack för fina bilder och bra läsning. Kram Tina