måndag 5 september 2011

Wow!!!

Wow, vilket lugn idag!!! Det var längesen man fick uppleva en sån här eftermiddag! Jag njuter i fulla drag och kopplar av lite ☺ Jag gick här och önskade att mannen skulle jobba över idag.... oj, det där såg konstigt ut och är som bäddat för att missuppfattas! Jag älskar min man och vill väldigt gärna umgås med honom ofta och mycket, men det är ju så att sonen fungerar bäst när man är ensam med honom. Innebörden i min tanke var att när man nu äntligen fick uppleva lugnet igen så ville jag inte ha nåt som distraherade sonen utan jag ville bara njuta av harmonin. Så för att ingen ska missförstå min mening där så sätter jag in en bild här som är till min man:


Sådärja!! Ni som lever i diagnoslandet förstår nog vad jag menar, annars kanske det kan uppfattas på fel sätt....men jag ville bara behålla stunden med harmoni så länge som det bara gick. Jag och mannen brukar skoja med varann ibland när det kör ihop sig med sonen och han är labil. "Kan inte du sticka till jobbet?" kan det låta mellan oss, men alltid med glimten i ögat ;). Som tur är har vi samma förståelse för hur sonen fungerar och försöker hålla humorn med i vardagen så gott det bara går.

Förhoppningsvis börjar det sätta sig med rutinerna i skolan kombinerat med att personalen lär känna sonen bättre och bättre. Vi väntar på att den där efterlängtade harmonin ska komma tillbaka hos sonen som det var tidigare. Är det på G nu? Idag har tydligen de båda lärarna varit borta från resursskolan. Men man har bestämt att inga utomstående vikarier ska sättas in, utan E och T från korttids får komma dit i stället. Mycket klokt tänkt! Detta lärde man sig på sonens förra skola också, att det inte funkar med okända vikarier där sonen vistas. Undrar hur det skulle se ut om de plockade upp nån lärare från det vanliga högstadiet till resursskolan när det behövdes en vikarie ;) Jag tror inte det är värt att prova!
Idag känner jag mig lite mera på banan igen, börjar komma ikapp mig lite. I morgon tänkte jag ta en strejkardag, inte helt men lite grand. Tänkte stanna hemma och jobba hemifrån. Har ett stort projekt jag bara måste ta mig igenom och då kan det vara lugnast att göra det hemifrån och bara fokusera på det utan att nån annan drar i en. Min förhoppning är att jag ska ta mig igenom detta medan sonen är på skolan.

En annan sak jag borde ta tag i för att komma ikapp med sömnen är att fostra den lilla kattungen vi fick hem för tre veckor sen. Den stora katten vi har, lärde vi att den inte fick störa oss under natten när vi sover. Han är jätteduktig nu. Men den lilla nya sötnosen känner ju inte till den regeln....
Höll ju nästan på att glömma att sonen gör framsteg på vissa plan! Nu skriver jag inte ut vad det gäller för något, men det är en grej som en femåring fixar själv. Vi har gått igenom detta emellanåt med sonen, både med bilder och annat men han har inte nappat på det. Nu helt plötsligt utan att vi påpekat det så fixar han det själv! Ibland ska det bara mogna fram. Innan mognaden finns där så spelar det nog ingen roll hur mycket man håller på med bilder, seriesamtal och dylikt. Men man blir så glad när äntligen det där lilla framsteget kommer, hur det än har gått till!
Kram på er ♥

2 kommentarer:

mamma Z sa...

Härligt att läsa ditt inlägg idag :-) Att saker och ting börjar att falla på plats..
..och jag tycker det är skönt med egentiden-utan my love ibland..bara få vara..och då drunknar jag gärna i att bara att få sitta att skriva utan krav på at vara social eller få en massa gjort i hemmet.. Man älskar dem inte mindre för det..

Härligt med grabbens framsteg!!

STOR KRAM VÄNNEN

Tina sa...

Underbart, allt positivt behövs ! Varm kram från Tina