onsdag 17 februari 2010

Lovet suger **** AS/ADHD

De tider jag jobbar nu under lovet så är sonen på "fritids". Han är då ensam tillsammans med sin ordinarie assistent. De har i förväg gjort i ordning ett schema för varje dag så sonen vet vad de ska göra. Allting verkar fungera bra på dagen. Det märks när han kommer hem sen, han har varit hyfsat lugn. Inte lika harmonisk som när det varit en perfekt komponerad skoldag, men iaf.

MEN! Lämningen på morgonen blir värre och värre för varje dag som går. Måndag och tisdag morgon har det varit "fulfingret" som visats bl a. I morse blev det sparkar och slag mot både mig och assistenten. Innan vi fick ur honom ur bilen så gick han lös på inredningen.

Han känner väl att det inte är som vanligt även om assistenten har gjort en mycket bra planering.

Tankarna kommer, hur kan man förbättra detta? När jag hämtat sonen och hemma läst i kontaktboken så har assistenten under dagen redan börjat jobba på det. Hon hade skickat med en lapp hem med ett seriesamtal som gällde lämnandet på morgonen.        

        

Vi kommer att bearbeta om den så den passar ännu bättre.

Man får ju börja jobba med situationen på nåt sätt och hoppas att det blir förbättring så småningom. Detta med att lämna och hämta sonen har alltid varit jobbigt. Men det blir inte lättare i o m att han är så stor nu.

I morgon slipper vi detta för då ska assistenten och sonen vara hemma här hela dan och roa sig medans jag och mannen jobbar. Sen är det bara fredag kvar.

Inga kommentarer: