torsdag 11 februari 2010

Hemkunskap **** AS/ADHD

Oftast när sonen kommer hem från skolan nuförtiden så är han rätt lugn. Tack vare att skolan funkar så pass bra för honom just nu.

Igår var han instabil och störig. Trodde ändå att det berodde på oss. Han fick inte låna vår dator direkt när han ville (han tål inte att vänta eller att man ställer andra krav på honom). Så han smällde av i utbrott, förstås. Läste inte i kontaktboken förrän i morse och fick min förklaring.

Igår hade de haft hemkunskap med bl a teori. Det handlade om städning och eleverna fick var sitt uppdrag att genomföra under lektionen. Min son skulle torka ett fönster i korridoren... Inte förberett! Och det räcker för att förstöra resten av dagen :-(

Hemkunskap är ju ett ämne som inte passar sonen så bra i största allmänhet. Det ska helst vara ämnen där man sitter i sin bänk och allt går ordningsamt till. Inga "lösa" saker.

Som sagt, de är väldigt duktiga att planera skoldagarna för sonen men ibland blir det missar med detaljer. Det är ofrånkomligt att det blir så nån gång, och allt kan inte personalen rå över heller. Men visst är det känsligt. Jag undrar igen: hur skulle det vara i en aspergerklass??

Inga kommentarer: