måndag 22 februari 2010

Harmoni igen! **** AS/ADHD

Min skolpojke kom hem idag och var så lugn och go´ igen. Känns skönt att lovet är slut. Nu kanske det kan bli lite ordning på torpet igen. Att idrottslektionen blivit inställd pga rasrisk (mycket snö på taket) verkade inte ha påverkat honom nämnvärt. Han och assistenten hade gått en promenad i stället och det är han van vid. Varje dag så tar de en promenad på första rasten. Han var så lugn och sansad i em att han kunde sitta nån timme och koncentrera sig på legobygget som påbörjades igår. Med lite assistans av mig så lyckades han bli färdig med bilen.                     

  

Det är inte så vanligt att han sitter så här länge och hinner få det färdigt innan han får utbrott som gör att legobitarna flyger både högt och lågt. Men idag fanns lugnet där och det är så mysigt när sonen är på det humöret. Det är också roligt att se hur nöjd och stolt han blir över resultatet.

   

  
  Idag har det alltså varit lugnt efter skolan, imorgon kan situationen vara en helt annan. De ska nämligen ha skridskodag på förmiddagen. Sonen ska inte vara med utan är med en av lärarna under tiden. Hans ordinarie assistent ska vara med och serva skridskoåkarna. Då är det alltså inga ordinarie lektioner på förmiddagen och såna dagar brukar ställa till oro för sonen.

Inga kommentarer: