torsdag 5 juni 2014

Personskada och bärgningsbil

Ja, hörrni! Gårdagen var ett kapitel för sig självt! Strul, strul, strul och ännu mera strul. Och dagen slutade med S-T-R-U-L!!!!

Det började väl vid lunchtid nån gång. Fick telefonsamtal från assistent Kent som meddelar att han skadat sig igen och inte skulle kunna jobba som idag. Denna dagen hade Turbo längtat och sett fram emot och vi hade också tänkt introducera en ny sak för dem, men det får vi ta en annan gång. Surt för Kent som inte mår bra och surt för Turbo förstås. Men huvudsaken att Kent blir återställd snart! Han får ta hand om sig och krya på sig, helt enkelt!

Detta skulle jag samla energi till att berätta för Turbo under eftermiddagen och det är inte så lätt, som ni vet. När jag så hämtar honom efter fritidstid efter skolan, så kommer "fel" fritidspersonal ut med honom. Det sista jag sa till Turbo när han åkte iväg till skolan på morgonen var att upprepa vem som skulle jobba på fritidstid - och så var det fel person. Jippi, tänkte jag, vilken bra uppladdning inför att ge ett negativt besked!! :(




När vi kör vår omväg hem från fritids så berättar jag att det inte blir någon Kent som idag. Som tur är så är han i balans just nu och han tog gårdagen förhållandevis bra. Det gick ett par timmar och efter att han landat så gav jag mig iväg ut i skogen och joggade och tränade lite om vartannat. Behövde bli av med lite frustration och jag tyckte det var ett bra sätt ;) Jag tog bilen till ett område ungefär en halvmil från oss.




På vägen hem stannar jag till på affären och handlar lite, svettig som jag var. Övervägde ett tag om jag öht skulle gå in i affären i träningskläder och svetten lackade, men jag gjorde det. När jag kommer ut så funkar inte bilen som den ska. Den startar, men lägger av efter tre sekunder! Jahapp.... Efter lite funderande över vad jag gör för fel eller nåt, så kommer jag fram till att det beror nog inte på mig att den inte vill gå.... Nya bilar är det otroligt mycket teknik i och det piper och tjuter ibland och man fattar inget. Jag ringer på mobilitetsgarantin som ingår i nybilsköpet. (Vi har haft bilen exakt två månader, så den är inte gammal.)




Efter lång väntan - som egentligen kunde varit mycket längre - kom bärgningsbilen. De ska kolla om de kan åtgärda felet, men han ville inte ens titta under huven pga all teknik som är omöjliga att åtgärda på plats. Det var bara att försöka få upp bilen på bärgningsbilen och åka till närmaste verkstad. Där lämpade vi av den och sen var han så snäll och körde mig hem, han skulle ändå åt det hållet. Så där kommer jag hem i en stor bärgningsbil och mannen han ler åt mig. Vi ger varann en kram och ett leende... en del fixar sig ju extra äventyr. Jag som skulle hem och städa undan lite, men det hade mannen redan gjort åt mig som tur var. Klockan gick ju rätt skapligt innan jag var hemma på tidiga natten!




Det var gårdagen det! Dagen har flutit på förhållandevis bra. Vi har haft en hemmadag, jag och Turbo, eftersom inte Kent kom och jobbade. Så det blev alltså ingen skola idag för Turbo. Nisse försökte byta bort sina uppdrag på annat håll, men det lyckades inte. Kent ringde på eftermiddagen och meddelar att han tyvärr är sjukskriven åtminstone närmaste veckan. Alltså ett nytt negativt besked! Jag meddelar detta till Turbo när vi åker iväg till korttids på kvällen. Han stelnar till, men håller sig skapligt lugn i bilen. Nu hoppas jag att inte Tom (korttidspersonalen) fått ut några efterverkningar av detta! Men man vet aldrig....

Strul, strul, men nu tänker jag koppla bort detta - iaf under morgondagen! Ha nu en go´ kväll ute i stugorna eller var ni än befinner er!
Kram på er alla ♥

3 kommentarer:

Nina sa...

Håhåjaja. Och ni ler åt varandra på kvällen.. Det är till att vara lite van vid strul ;)

Styrkekramar! Hoppas veckan löser sig <3

Lena sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Lena sa...

Men hallå här, var är du min kära vän?
Kram <3