tisdag 3 juni 2014

Biggest loser

Om gårdagens morgon var bra så var denna dagens morgon ännu bättre. Turbo överraskade med att komma in och väcka mig i stället för tvärtom, som det brukar vara. (Vi hade inte försovit oss utan Turbo vaknade ovanligt tidigt.) Ett glatt humör hade han med sig till mig! Kan det bli bättre start?!?
Glad i hågen åkte han iväg till skolan med taxin och allt var frid och fröjd!

Under dagen fick jag ett mail från läraren Ulla. Hon brukar maila mig ofta och berätta hur det går mellan henne och Turbo på lektionerna. Idag hade hon för första gången stött på lite patrull! Ett svårt område i svenskan hade hon gett sig på. Inget hände mer än att Turbo kändes mycket obekväm och orolig under lektionen. Men det är fantastiskt med den kommunikation vi har nu mellan skolan och hemmet. Så fort det dyker upp minsta lilla, så ber hon om råd och hjälp så hon inte bemöter Turbo på fel sätt när hon går vidare. När det blir så här så konfererar vi allihop, läraren Ulla, assistenterna Kent och Nisse och vi föräldrar. Kanonbra att ta vara på allas erfarenhet! Möte på skolan väntar i morgon då vi kommer att diskutera mer.
Annars har det varit en lugn dag. Det har inte märkts något på Turbo om att han kände oro under lektionen. Han har varit på ett strålande humör hela eftermiddagen. Men, haha, han är inte som andra, min son :) Alldeles nyss frågade han vad jag trodde om provet i morgon och hur det skulle gå.... med ett stort leende på läpparna :) Jag visste inget, men han ska tydligen ha matteprov i morgon. Andra kursen på gymnasienivå! Snacka om att ta det coolt! Inga nerver där inte, men det är underbart att han inte känner någon press inombords.

Hehe, jag fick också besked från assistansbolaget att mitt "bråk" resulterade i 1-0 till mig ;) Men jag hoppas fortfarande att den av våra assistenter som det berör, inte ska få känna av några sura efterverkningar av det. Vi är rädda om vår personal runt Turbo som är guld värda!

Innan jag slutar för idag så ska jag väl "klä av" den där bilden på min man och en till. Så här såg det alltså ut när vi träffade Biggest Loser-tjejen Emma.
Ni som sett det den här säsongen, vet att hon lämnade över sin finalplats till en annan tjej - en fantastiskt ödmjuk gest. På det viset miste hon chansen att vinna 250 000:-!! Igår förlorade hon hemmapriset på 100 000:- med minsta möjliga marginal. Men så grymt bra jobbat av tjejen (och alla andra förstås)!

Och en sak till!! Ni är så gulliga i era kommentarer här - jag uppskattar dem ♥

Nu är det bäst att ta tag i kvällsbestyren här! Kram på er ♥

2 kommentarer:

Nina sa...

Vad härligt med en glad kille och att skolan fattar att samarbete är ett måste, man blir så glad när det funkar :)

Hoppas matteprovet går bra idag så Turbo känner sig nöjd efteråt. Det märks att han gillar matte. Lycka till åt Turbo!

Biggest loser, eller hur det nu stavas :P tittar jag aldrig på, så henne känner jag inte igen. Duktiga är dom alla hursomhelst.

Saknarkramen den största!

Tina sa...

Härligt med sån glad och positiv läsning ! Och sån fin kommunikation med skolan har vi med och det är guld värt ! Kramar