söndag 30 november 2014

Kattens dag & Svenssonhelg

Idag blir det ett riktigt Svensson-inlägg här från mig! ☺
Turbo åkte direkt till korttids efter skolan i torsdags och stannade kvar tills i eftermiddags. Tre dygn som det brukar vara på helger. En lite annorlunda helg med sjukdom bland personal och sena kvällar, men huvudsaken det gått bra för alla parter även om Turbo är en aning trött nu. Så här såg det ut kl 18 här hemma ikväll, en timme efter hämtning på korttids: ☺☺☺



De har tydligen följt Dream Hack live och det har blivit sent i säng. Men det händer inte ofta och jag tycker det är jätteskoj om det händer lite roliga saker som Turbo är intresserad av. Sömnen hoppas jag han tar igen sen.
En av personalen var sjuk och detta fick Turbo reda på på torsdag kväll. De fick därmed stuva om lite i ordningen som egentligen var planerad. Förmedlandet fixade Tom galant med Turbo, som har ordentlig rutin på att jobba med honom. Han fick även dra ett större lass än tänkt denna helgen. Även den nya personalen Tobias hade ett bra dygn med honom. Skönt när allt löser sig och flyter på!

Två långa rader med marschaller! 

Själva har vi levt ett vanligt Svenssonliv denna helgen, känns det som. Men vi har väl inte suttit och rullat tummarna alls, utan det har varit en del aktivitet. Tyvärr har vi fått jobba en del också, då vi har en viktig deadline på tisdag kväll. Bara att mala på om vi skulle hinna färdigt.

Mannen var bjuden på hockey till Scandinavium på torsdagskvällen så han fick lite avkoppling där medan jag var hemma och städade och röjde lite i min ensamhet. Skönt att göra sånt utan att ha något annat som pockar på min uppmärksamhet.
Fredagen blev vanlig jobbardag för min del, från morgon till kväll.

På lördagen var det lite att stå i, men ändå gick det hyfsat bra. Av en händelse såg jag på fb att en granne varit in till zoo-tillbehörsaffären i byn och vaccinerat sin katt. Veterinären besöker affären en gång/år och har då drop-in för vaccinering av hund och katt. Jahapp, jag tackar för den påminnelsen annars hade vi missat det. Så det var bara att dra iväg dit in och få den där viktiga sprutan till båda katterna.



Hemma behövde vi förbereda för gäster till kvällen. Däremellan skulle vi bort ett par timmar också, för att träffa fler vänner. När förberedelserna var klara stack vi iväg. Trevligt och härligt!
Gäster på kvällen sen - myyyysigt! Härliga goa vänner som förstår vår sits med NPF i huset! Man blir så glad efter en kväll tillsammans med dem. Glädjen har vi levt på idag med!

Våra vänner hade en trevlig liten hund med sig! Vi hade inte tänkt låta våra katter träffa hunden, men vi testade lite försiktigt efter ett tag.



Det gick ganska bra!
Våra katter hade därmed en annorlunda dag. Först en färd till vaccination och sen folk hemma med en fyrfotainkräktare!! Haha, stackars dem!

Det var en helg med en massa Svenssonliv och det har varit underbart trevligt och härligt! Det kanske inte verkar som något speciellt, men för oss är det det. Skönt när vi har så pass med ork så vi fixar en vanlig Svenssonhelg, det är inte alltid vi gör det. Därför njuter vi extra när det funkar och vi inte däckar i soffan!
Nu satsar vi inför en ny vecka, med en del innehåll - som vanligt!

En varm och innerlig go´kvällskram till er alla kommer här! ♥

PS. Till den som gissade på vilket assistansbolag jag skrev om HÄR i detta inlägg, kan jag meddela att det inte var rätt bolag. DS.


Inga kommentarer: