tisdag 16 juli 2013

Rädda djur och djurräddning

I morse var vi tillbaka igen i en sån där orolig morgon som det faktiskt brukar vara när vi är lediga och hemma allihop. Men det har ändå gått hyfsat bra hittills på semestern. Men, som sagt, idag var det oroligt igen. Det var som att vända på en hand om man jämför med tidigare mornar. Direkt började jag misstänka var skon klämde - lite oro inför stundande äventyr som Turbo och mannen kokat ihop. Äventyret börjar nämligen i morgon.


Den största broms-liknande insekt jag sett. Ca 4-5 cm lång!! 

Vi försökte häva oron omgående genom att göra i ordning ett mer detaljerat schema över hur morgondagen och nästa dag kommer att se ut. Sen lugnade han sig något, men lite spattigt har det väl varit emellanåt under dagen. Det märktes lite tydligare under slutet när assistent Nisse var här.

Ett litet utbrott blev det också när vi återigen hade ett kattbråk härute. Idag kom det t o m TVÅ främmande katter på besök. Våra katter är på den innätade och inglasade altanen så främlingarna kommer inte åt dem. Men det var ett väldigt liv därute och jag vet inte vad som hände innan jag kom ut till dem. Men vår Oswald var iaf vettskrämd, han som brukar vara en tuffing. Han var så vettskrämd så det gick inte att komma i närheten av honom. Antagligen hade de två främlingarna slagits med varann och kanske samtidigt gått till attack mot våra katter, men inte lyckats nå dem förstås.




Turbo hörde livet därute så han fick ett utbrott inne. Som tur var gick han inte ut och såg hur illa det gått åt Oswald, så det pratade vi inte om inför Turbo. Vi stängde lite dörrar in till honom så hann det lägga sig innan vi öppnade igen. Hade han sett hur chockad och skräckslagen Oswald var så hade han kanske fått utbrott av de känslorna också och det ville vi undvika.

Sen var det dags för nästa djurdramatik här, men det lyckades vi dölja helt och hållet för Turbo. Katterna var som klistrade vid ena glasdörren vid verandan. Jag såg att det satt en liten fågel där, så därför satt de där och ville åt den förstås. Det tog en stund innan vi fattade att den fastnat där så mannen fick gå ut och rädda den. Det slutade lyckligt och väl.




När Nisse var här under ett längre pass idag så fick katterna vara inne för att det skulle vara lugnast för alla parter på det viset. Jag och mannen uträttade lite ärenden först på hemmaorten och sen inne i stan. Så skönt att vi fick det gjort. Bl a så behövde vi joggingskor både mannen och jag. I samband med mitt köp fick jag något jag aldrig hört talas om att man kan få. Jag fick en "nöjd-kund-garanti"!




Är jag inte nöjd med skorna efter att ha fått använda dem i 30 dagar så får jag hämta ut ett par andra skor till samma pris! Så nu har jag varit ute en runda med dem ikväll. Det gäller ju att testa dem nu då..... Och visst, det finns en förklaring till varför jag fick den, men jag visste inte om att det fanns nåt sånt utan det var expediten som erbjöd mig en sån.

Vi avslutade kvällen i stan med att äta på Harry´s som vi har upptäckt har jättebra kvalité på sin mat. Dagen till ära unnade vi oss en god efterrätt!




Nu har vi fått i säng Turbo utan incidenter ikväll och jag hoppas han sover bra i natt eftersom det stundar lite äventyr i morgon.
Go´nattkramen till alla läsare ♥

2 kommentarer:

Tina sa...

Så ni har också djuräventyr hemma ! Jag hade också tur att tösen inte var hemma just när en skata flög in och jag fick fånga den i en handduk för att få ut den ! Det hade nog inte blivit så bra om hon var hemma... Kramar om massor

Nina sa...

Ååh...... Chokladfondue?!! Alltså det har jag ätit en gång och det var nog bland det godaste jag smakat i efterrättsväg, tror jag. Men det är förstås olika på olika chokladsmaker.. Hoppas er var lika god :)

Nu vill jag veta vad Turbo och mannen hittar på!!! *nyfiken strut* Hoppas det går bra för dom hursomhelst.

Kram Nina!