fredag 12 juli 2013

Nostalgitripp och vilsesprungna

Kan ni tänka er! Nu ska jag skriva nånting som jag tror är ovanligt att uppleva i Diagnoslandet, men vi NJUTER faktiskt av lite SOMMARLOV och SEMESTER ☼ ♥ ☼ ♥ ☼
Det hör nog inte till vanligheterna att det är fritt från kaos i familjer med diagnoser när det är ledigt och rutinerna ruckas. Men hos oss fungerar det faktiskt riktigt bra just nu och lugnet finns här. Härligt! Ska väl tillägga att allt funkar tack vare avlastning som vi också har så vi kan komma hemifrån en del, jag och mannen.
Som t ex i förrgår (onsdags) när vi kom iväg på en liten nostalgitripp och fotade en del. För 16 år sen var jag, mannen och vår äldste son Charlie (som då var 10 år) ute på en cykelsemester. Ett par ställen vi cyklade förbi har etsat sig kvar i mitt minne och jag har länge velat åka dit igen, nu med kameran i bagaget. Så i onsdags hade vi bokat in assistent Nisse för ett längre pass än vanligt för att jag och mannen skulle hinna åka vår runda. Det låg liksom inte precis granne med oss.....

Färden gick till en kvarn där man har ett café och en loppis. Caféet ägs av en härlig dam som är mycket öppen och familjär mot sina kunder på ett trevlig sätt. Här sitter hon vid vårt bord när vi fikar utan att det känns påstridigt och för nära, vilket det lätt skulle kunna göra:
Vi fick nog extra god kontakt eftersom hon kom ifrån våra gamla trakter uppe i Dalarna, inte alls långt ifrån där vi är uppvuxna. Den gången vi var förbi caféet när vi cyklade, så tältade vi i närheten av kvarnen. Riktigt mysigt var det!
När vi gått runt där och tittat och fotat en massa vackra ställen så drog vi vidare. Men vi hittade inte riktigt på ett ställe som jag minns, men jag kommer förstås inte exakt ihåg vart det låg..... Men ett par andra ställen hittade vi, bl a en kyrkoruin och nån hällkista.Sen tog vi en avstickare och försökte leta på ett ställe som mannen googlat fram och som vi aldrig varit till. Vi hittade väl inte riktigt på det, men hamnade i stället på ett mycket fint ställe vid en sjö med nån slottsskog. Riktigt mysigt! Tyvärr hann vi inte stanna där den tid vi behövt för att utforska och fota allt fint, så det får nog bli en utflykt till nån gång.....
Vi behövde komma iväg mot stan där vi bestämt oss för att avsluta dagen med att äta lite gott efter en lång dag. Vi hamnade på Jensen´s och dit hade visst flera av våra vänner bestämt sig för att gå och äta just den kvällen. Jättekul att träffas så där helt apropå!
Någon efterrätt hanns inte med utan vi var tvungna att rulla hemåt. Vi kom hem med andan i halsen fem minuter innan Nisse skulle sluta så det var väl utnyttjade minuter på dessa åtta timmar vi kunde vara hemifrån. :) Nisse och Turbo hade haft en bra dag, trots att den var lång. Skönt att det flöt på för dem!

Igår (torsdag) gjorde vi väl inte så mycket egentligen. Jag och mannen turas om att greja lite. Jo, förresten, jag var ju faktiskt på jobbet och jobbade undan lite papper några timmar. Även om det är semester så måste skattemyndigheten ha sitt och kunder behöver få en bekräftelse på sina ordrar. Tyvärr är det väl så....
Men sen frampå kvällen kom assistent Kent några timmar så jag och mannen fick lite avlösning igen. Då passade vi på att cykla iväg en halvmil, ställde cyklarna i skogen och lubbade in i snårig skog och orienterade! Lite vilse var vi emellanåt, men till slut kom vi rätt. Jättekul och avkopplande var det iaf! En fika hade vi med oss så vi satte oss och pustade ut på hemvägen.
På kvällen igår kunde jag och mannen konstatera att vi haft några fina dagar på raken i vår familj. Underbart och njutbart när man slipper utbrott och ändå är det ledigt och rutinerna är inte som vanligt! Fantastiskt! Men Turbo är inne i en mycket bra period nu. Vi passa på och njuter så länge det varar!

Idag har jag varit hemma med Turbo hela dagen medan mannen har kommit och gått små korta stunder. Dagen har avlöpt mycket bra och lugnet kvarstår. Nu blir det grillning och möjligtvis ett bad i poolen som mannen gjort i ordning igen. Det beror lite på om tempen hunnit upp så pass att jag ska tycka att det är badvänligt (badkruka? Ja!)
Tjilevippen på er ♥


1 kommentar:

Nina sa...

Härlig läsning! Men jag hoppas att det inte dröjer 16 år igen, om ni nu planerar att åka tillbaks till det fina stället ;)

Hoppas helgen fortsätter lugnt och fint!
Kram Nina!