torsdag 14 februari 2013

Vatten över huvudet?

Nu ska jag avslöja vad det är för projekt jag har beslutat att påbörja! Visst hade du rätt Nina - köket (eller snarare matrummet) ska målas om helt och hållet. Jag har definitivt tröttnat på allt detta furu. Egentligen tröttnade jag för länge sen men har inte kommit till skott. Tiden finns ju inte egentligen, men nu försöker jag iaf. Fast lite fel tillfälle eftersom det kan bli aningen oroligt för Turbo med allt det nya han har som börjar fr o m nu - SMARTA JAG!! Men jag tar det i den takt det går, har bestämt mig för att inte ha ett tidsmål uppsatt utan jag tar en sak i taget. Det är ju mycket som ska göras. Bröstpanelen ska målas, tapeterna, hyllorna, bordet, skrivbordet - ja, allt därinne ska målas vitt med svarta detaljer. Har jag tagit mig vatten över huvudet, tror ni?? Tiden får utvisa det.....




Idag var jag tvungen att ringa chefen för korttids för att ventilera en sak som jag ser som ett stort bekymmer just nu. Jag hoppas hon förstod vad jag menade och jag hoppas också att vi kan hitta en bra lösning så vi gör det så bra som möjligt för Turbo med det som väntar. Men ibland strular det till sig och då får vi vända och vrida på saker och göra det som är bäst utifrån utgångsläget. Vi får se om jag får höra nånting ifrån henne i morgon....

Tyvärr ser man början till att Turbo känner av detta nya. Idag ser jag mer och mer hur den där glada killen försvinner och han är mer tystlåten. Hela vägen hem från korttids/fritids idag så var han tyst och sa inte så mycket. Här hemma var det dags för assistent Nisse att komma idag, men Turbo ville korta ner hans tid här så vi förkortade det med en timme. Jag såg nämligen att Turbo inte var på humör och kändes lite trött. Jag är säker på att oron gnager i honom och det blir antagligen en jobbig tid som ligger alldeles framför oss. Usch, jag VILL INTE och jag känner mig inte heller alltför uppåt när jag ser hur Turbo börjar dala.

Ett rejält utbrott har vi också hunnit med här på kvällskvisten. Vända och vrida på ord och meningar och vända det till sin egen fördel - det är Turbo expert på (som så många andra tonåringar förstås). Men jag har bestämt mig för att stålsätta mig och följa det specialschema jag gjort i ordning. Det gäller detta:




Turbo har återigen halkat in i ett coca-colaberoende. Jag är helt övertygad om att Turbo har väldigt lätt för att bli beroende av olika saker. Tidigare har det varit sötsaker, men det har lugnat ner sig och är inte längre ett problem. Men just nu är coca-colan ett stort bekymmer. Så när han kom hem från korttids i tisdags så visade jag honom detta nya schema och gick igenom vad som gällde, för det går inte att helt plötsligt börja strida om en sak. Man måste gå igenom det med bilder innan man gör slag i saken så han förstår ordentligt och så att det inte kommer för plötsligt.

Gårdagen gick bra och idag är det alltså torsdag = ingen coladag! Bekymmer och protester!! Men jag hänvisade till schemat och gav mig inte. Därav ett rejält utbrott ikväll, men det får vi ta. Annars lär han sig inte att det är schemat vi måste följa utan undantag. Jag är övertygad om att detta kommer att fungera ganska snart - Turbo brukar vara duktig på att följa schema när han väl vet att det är det som gäller. Tyvärr är han lite känslig just nu, men det måste också vara jobbigt för honom att gå och vara beroende hela tiden. Det blir det ju också kaos i kroppen av.

Nu är detta också påbörjat och det är bara att bestämma sig för att fullfölja det så ska det säkert gå bra. Nu ligger Turbo i sängen iaf, men utan duschning idag. När det nu blev som det blev med utbrott och allt så ville vi inte pressa honom med en dusch också så det får bli i morgon i stället.
Sov gott när det blir så dags och kram på er ♥

2 kommentarer:

Nina sa...

Ja, det känns ju igen det där att det är bättre att ta smällen direkt, och att det oftast lägger sig rätt fort då, när infon har sjunkit in, liksom. Lite det handlar mitt temainlägg om idag :)

Men jag hade nog väntat med att måla... Fast du behöver ju också den energin och glädjen det innebär, och det går säkert bra eftersom ni är experter på att läsa av och veta gränserna. Lycka till hursomhelst! Kommer bli kanonfint, det är jag säker på!

Hoppas resten funkar så smidigt det bara går..

Kramar om!
Nina

A sa...

Hur gammal är turbo? För när jag var 13-14 och mamma försökte begränsa mitt coca-cola intag och godis intag. Så blev jag rosen rasande och kastade saker på henne. Och självklart fick jag som jag ville. Inte hemma men då gick jag bara till någon kompis som hade cocacola hemma. Eller så var jag och fikade med kontaktperson och hade med mig en viss summa pengar visserligen som mamma bestämt. men kontaktpersonen visste att det är ingen idé att jag tar striden så då köpte jag cola och slängde kvittot.

Men det jag undrar är brukar Turbo klara av att gå och fika? Och om han får med sig pengar bestämmer ni även då över vad han får köpa?

För jag tänker när han blir vuxen funkar det ju inte att en assistent bestämmer ett cola schema. ``???