torsdag 13 oktober 2011

Skolkontakt och liten bildbomb

Jag kan inte säga annat än att jag haft en oförskämt bra dag idag! Har snikat åt mig lite ledigt. Eftersom vi har lite mindre att göra på jobbet så får man passa på. Egentligen är jag inte riktigt ikapp med mitt, men det är inget som inte kan ligga till nästa dag ;) Så idag njöt jag av solen och hösten i flera omgångar.
När sonen åkt iväg till skolan var jag ut tio minuter och fotade frosten  runt husknuten. 


Rostig och frostig spik

Rosig och frostig ros

Tog mig lite tid sen att iaf börja att röja ett förråd som inte ser alltför trevligt ut. Fick ihop ett par kassar som jag skänkte till loppisen. Kanske kan det komma till användning hos nån annan, bara jag blir av med det….  Sen hann det ju bli en del skräp också som ska iväg till soptippen vid tillfälle.
Eftersom jag bestämt mig för att njuta av höstvädret idag så passade jag på att ta en promenad mitt på dan och tog naturligtvis med mig kameran då med. Det är så vackert med höstfärgerna! 



När sonen kom hem på eftermiddagen så fick jag reda på att det varit utbrott från hans sida idag... Alltid tråkigt när det blir så, men det är oundvikligt ibland. Det som ändå är positivt i sammanhanget är att han verkar trygg med sin personal. Det speglar sig i att när han kom hem hade han återfått lugnet, det låg inget och dallrade hos honom idag som inte hade kommit ut i skolan. Skönt så långt iaf. Sonens "egen" personal ringde mig i em och vi gick igenom det som hänt. Bra för mig att veta hur läget var, då kan jag bemöta sonen bättre ifall det skulle komma upp något hos honom. 

N kom hit och assisterade ett par timmar på em - kvällen. Jag och mannen höll oss undan som vanligt - lugnast så. Vi fick t o m tillfälle att gå och ta oss en avkopplande fika tillsammans.

Delar av väggrecept på fiket

Sen hade mannen curlingturnering och jag skulle åka och handla lite. Medan jag väntade på en parkering träffade jag chefen för korttids/behandlingspersonalen på skolan. Hon är så omtänksam och bryr sig om "sina" elever på resursskolan och undrar hur det går för oss på hemmaplan efter skoldagarna. Fick också reda på att vissa av personalen på korttids har börjat på en 60 timmar lång KBT-utbildning, däribland sonens personal E och T. Kanonbra och jag hoppas det leder till nåt som man kan jobba vidare med med sonen! 
När vi stått och pratat en stund och skiljdes åt så kunde jag inte låta bli att fota lite till ;) Solnedgången var inte dum i dag heller... 



Ja, det var min dag... det blev mycket bilder idag men med kameran i handen laddar jag mina batterier. Så nu är de fulla och då väntar en ensamhelg. Bara att fylla på ännu mer i batterierna! Nu är det bäst jag sätter igång att packa om sonen ska få nåt med sig i morgon när det är dax för dem att åka ifrån mig. Sonen är lagd i sängen nu och allt har gått bra trots utbrott i skolan. Han har varit lugn och fin ikväll.
Ha det gott därute ♥

3 kommentarer:

Nina sa...

Vilken härlig läsning! Skönt när det funkar överallt :) Det är samma här, om det händer nåt i skolan eller på korttids så fixar dom att reda ut det och Sandra mår bra när hon kommer hem. Såå betydelsefullt!

Önskar dig ännu en bra dag och sen en skön ensamhelg och lycka till åt resenärerna med :)
Kram Nina!

Anonym sa...

Vilka bilder Bellan!!!
Jättefina allihop. Och det finns nog inget bättre sätt att ladda sina batterier än att ta sig ut i naturen och fota.
Jag önskar att korttidspersonalen var lika bra här som hos er, men tyvärr är det lite si och så med dem.
Skönt att utbrottet var avklarat när sonen kom hem, då är han ju ganska trygg på skolan.
Hoppas att du får en alldeles underbar helg med all egen tid.
Stora varma kramar till dig//Aspiggan

mariellejohnsson sa...

Jättevackra bilder tycker jag med :-)
Vilken proffsfotograf du är!
Kram!