fredag 3 december 2010

Snaaart helg **** AS/ADHD

Puh, sonen var frisk idag som tur är. Blev extra orolig eftersom han var uppe länge igår kväll och spelade Wii med storebror. Hade inte hjärta att köra honom i säng i tid när han hade så roligt.

Morgonbestyren gick hyfsat lugnt till väga trots att storebror var hemma. Han höll sig undan och låg kvar i sängen tills sonen kommit iväg. Men under morgonen fick jag ytterligare ett bevis för att sonen inte kommer att passa in i den vanliga högstadieskolan. Han gjorde en grej mot mig som inte accepteras och det kan gå riktigt illa om han gör så mot nån annan. Det var inte av elakhet utan en sån där sak som bara händer i impulsiviteten. (Av hänsyn till sonen skriver jag inte ut vad som hände.) Jag som är hans mamma känner honom väl och vet hur han tänker och hur han fungerar, men andra skulle säkert få en chock om de drabbades. Jag har denna händelse i huvudet och plockar fram den som ett vapen om skolchefen inte förstår allvaret i det vi vill. Får han höra detta så fattar han nog vad som måste till.... samtidigt som det känns hemskt att man måste lägga fram alla "dåliga" sidor hos sitt eget barn för att man ska få det som krävs för att han ska må bra.

Nu är det korttids som väntar för sonen över helgen. Jag och mannen ska i eftermiddag ta tåget till Kalmar för att tillbringa helgen där. Vi åker tillsammans med ett annat par (föräldrar till en kompis till äldsta sonen). Ska bli jätteskoj att komma iväg och jag hoppas jag kan koppla bort den mer än stressiga vardagen vi har just nu. Vi har egentligen inte tid att åka, men detta har varit planerat i flera månader så nu åker vi oavsett hur det ser ut här hemma. Och vi ska försöka koppla av och njuta av ledigheten!

Inga kommentarer: