söndag 24 april 2016

En helg med utflykter

Det blev en helg i flygande fläng, eller vad vi ska kalla det för. Börjar känna mig megastressad över allt som måste fixas den närmaste veckan. Men nu ska jag försöka ta en dag i taget så löser det sig säkert, intalar jag mig iaf.

Gårdagen innehöll massor med intryck, men samtidigt avkoppling. Kameran var ju med hela tiden. ☺
Men vi började med att gå på bokmässan som man anordnat på orten. Lite lokala författare fanns på plats och blev intervjuade. Jätteintressant att lyssna till dem. Jag har ju själv en dröm om att skriva en bok.... Vi lyssnade på ett par stycken innan vi åkte vidare, vi hade en plan för dagen och var tvungna att "hasta" vidare.



Vitsipporna blommar och har gjort det ett tag. Även om jag är jättestressad över att jag har mycket att göra, så kunde jag inte missa tillfället att åka ut och fota lite när det är vitt i backarna. Jag har ju fått en favoritrunda - "mysvägen" - som ligger några mil bort. Kent visade den för mig för ganska exakt ett år sen och sen dess ligger den mig varmt om hjärtat. Det är så otroligt vackert där, så jag ville ta med mig mannen dit när vitsipporna fortfarande lyser vitt.

Sagt och gjort, vi åkte dit. På ett ställe hittade jag en liten "grotta" där man skulle kunna sitta och filosofera med utsikt över sjön när solen skiner. Där skulle jag kunna sitta ensam i timmar och bara njuta och känna stressen rinna av mig. Synd att vi har så långt dit.
Denna bilden är tagen precis utanför "grottan":



Mannen tyckte egentligen att vägen ner till sjön inte var farbar, men jag är envis så ner skulle jag.... Ner kom vi och det var det värt. En fikapaus blev det också där nere.




Sen drog jag med mannen upp på utsiktsberget också.



Ett par ärenden hade vi inne i stan, så vi fräste de milen in dit för att göra det vi behövde. En liten bit mat på Jensen´s satt fint innan vi åkte hemåt igen.

Trötta men nöjda slängde vi oss i soffan och slappade lite på sena kvällen. Phu!!

Idag var vi tvungna att gå upp rätt tidigt för att åka iväg igen. Vi skulle till en ort ca en timmes bilväg från oss. Mannen hade ett uppdrag att genomföra där och sen blev vi bjudna ut på lunch av goda vänner. En härlig dag det här också, även om stressen kom krypande på mig frampå eftermiddagen. Jag behövde ju fixa lite på jobbet också innan det var dags att hämta Turbo på korttids där han varit sen i torsdags.

Nu är vi trötta, men glada över att fått en så fin helg, med sol, vacker natur, goa vänner m m. Turbo är hämtad och han känns glad och helt ok. ☺ De verkar ha haft några bra dygn på korttids. Härligt!



Nina undrade lite hur det går för Turbo med bygget (bostadsanpassningen). Ja, det går väl lite si och så.... Han blir väldigt störd stundtals, och får utbrott när det låter därute. Däremellan går det bättre. Men jag tror att han tycker det är skönt att komma till korttids vissa dygn, så slipper han detta.
Samtidigt tror jag han är glad och ser fram emot det färdiga resultatet. Häromdagen hade han t o m visat den assistent som jobbade den em, hur det såg ut inne i utbyggnaden. Detta initiativ skulle han inte ha tagit om han inte gillade bygget. Så jag tror det kommer att bli bra bara det blir klart. Men visst... det är långt kvar och vi får alla försöka härda ut.

Kram på er ♥

2 kommentarer:

Nina sa...

Kram <3

strutgumman sa...

Kram! Härliga bilder också. :)