måndag 19 oktober 2015

Impad... och lite lugn

Precis som en del av er läsare så är jag också impad av Turbos omtanke och fina sätt att hitta lösningar, som jag nämnde i förra inlägget. Att han ville byta matställe - från Burger King som han gillar bäst, till Mc Donald´s - för att jag skulle kunna äta en hel maträtt i stället för en massakrerad och halv (pga min allergi). En härligt fin gest till mig och jag visade honom verkligen hur glad jag blev!

Annelie undrade om Turbo såg att det var rätt fullt på Mc Donalds, eller om han kände av min sinnesstämning, eller om jag tror att det bara var en lyckoträff att han helst ville ta drive in?

Att det berodde på nån sinnesstämning från mig kan jag avskriva på en gång. Däremot såg han att det var fullt med folk, för det kommenterade vi i bilen. Detta i kombination med att han kände att han inte var lugn inombords, gjorde att han valde Mc Drive i stället för att gå in.



På senare tid undviker han självmant röriga miljöer om han inte är stabil och harmonisk. Detta är väldigt skönt att han har fått den känslan själv. I alla såna här situationer har vi alltid en plan B som vi serverar honom. Det måste alltid finnas en reträttväg, för att så långt som möjligt undvika utbrott.

Efter Mc Donald´s var vi in på Net on Net som var Turbos önskemål. Men efter en runda därinne i hans takt så var han mätt på stan. Han var inte tillräckligt harmonisk för att göra nåt mer därinne utan ville åka hem. Hela vägen hem satt han och bet på naglarna. Det gör han inte när han är lugn utan det är ett orostecken. Så jag tyckte det var skönt att han sa ifrån mer äventyr den dagen.



Gårdagen var lugnare och idag känns det också ganska bra. Nisse har jobbat med honom på förmiddagen och assistent Erik har haft eftermiddagen och kvällen. Skönt med en lugn dag också, även om jag och mannen inte fick komma hem förrän kl 21 idag.....
Det är mycket som hänger i luften här nu - fortfarande. Sysselsättningen för Turbo borde startas upp snart! Bostadsanpassningen är fortfarande på planeringsstadiet och det drar ut på tiden. Vi är i stort behov av det, men det dröjer innan det kommer igång, tyvärr. Men det viktigaste är trots allt, att det blir bra när vi väl kommer till skott.

Klart, slut för idag. Kram på er ♥

Inga kommentarer: