onsdag 24 juni 2015

Möte med kommunchef

Ja, kära nån vad slut jag var i knopp och kropp igår kväll efter alla möten. Och jag kan väl inte påstå att jag var pigg i morse heller. När väl Turbo var i säng på kvällen så stupade jag förstås också i säng. Men vad väcker mig mitt i natten - exakt kl 02:02 - om inte det där irriterande billarmet vi har på bilen!! Sovrumsfönstret står alltid öppet på nätterna och bilen står parkerad på den sidan av huset så det hörs rätt bra. Upp, springa nerför trappan, leta rätt på bilnycklar och försöka få tyst på bilen - sen är jag rätt klarvaken. Jahapp, bara att försöka varva ner igen och försöka somna om, vilket tar sin tid för mig även om jag är slut. Hmm.... Gissa om vi ska byta bil?? Efter FYRA lagningsförsök så ger vi nu upp. De får nog skicka tillbaka den där VW:n till Tyskland för en grundlig genomgång för här i Sverige hittar de inget fel. Sist den var inne, för två veckor sen, gjorde de ALLT, men det hjälpte tydligen inte....

Det var det! Behövde vräka ur mig lite irritation, för jag är inte glad på den bilen nu. I övrigt är den kanon, men varken vi eller grannarna blir glada över att bli väckta på nätterna av den.



En rapport om något av mötena igår är väl på sin plats iaf. Det som var mest spännande (förutom mötet på bästa assistansbolaget) var mötet med kommunchefen. Jag och mannen vill ju få igenom att Turbo ska få gå sin egen väg mot sitt mål som vuxen - att kunna utveckla sig i programmering och så småningom kunna ha egen firma. Det bästa för honom vore att slippa den traditionella skolan och läsa på distans det som han behöver och inga onödiga ämnen. Men eftersom vi inte kommit vidare med de chefer vi träffat hittills så såg vi ingen annan utväg än att boka möte med högsta hönset i kommunen.

Igår var det dags att träffas. Spännande! Vi visste ju inte alls hur hon skulle se på vårt ärende. Både skolchef och daglig verksamhets chefs chef, har tyckt vårt förslag är bra, men de har inte haft rätt att genomföra det. Kommunchefen visade sig också positiv till vårt förslag. Härligt så långt! Men eftersom det är ett nytänk så är det ingen som riktigt vet om de FÅR genomföra det och/eller HUR de får genomföra vårt förslag.



Kommunchefen skulle sammankalla ett möte i det snaraste med sig själv, skolchefen, daglig verksamhets chefs chef och kommunjuristen. Så efter mötet vi hade med henne igår, kändes det ändå positivt. Nu hoppas vi på att de fyra som ska träffas, kan komma fram till en lösning som gynnar Turbo. För det är det enda vi vill - att alla ska se till Turbos bästa.
Det känns också oerhört skönt att vi träffat så många positiva chefer i kommunen. De har viljan och den viljan hoppas vi gör att det finns en bra lösning bakom hörnet. Vi är i spänd förväntan nu på besked....

Nu får det bli natter här! Kram, kram ♥

1 kommentar:

Nina sa...

Tummar hållna här!
Kramar också :)