tisdag 15 juni 2010

Sommarlovet har börjat **** AS/ADHD

Första dagen på sommarlovet idag. Lite grand undrade jag ju hur det skulle gå att lämna sonen på "fritids" på morgonen. Ni som läst bloggen ett tag vet att det är en jobbig situation för honom när man lämnar eller hämtar. Jag bestämde mig för att använda det seriesamtal jag använde på påsklovet. Det blev väldigt snabbt ihopritat en morgon när vi skulle iväg och jag kände att något måste göras för att förbättra situationen. 

För nya läsare sätter jag in bilden igen.    

    

Enkelt och slarvigt, men det visar ändå hur slutresultatet blir beroende på vilket man väljer. Jag blev mycket förvånad idag när han bara gick ur bilen direkt, glad och lycklig!! Wow, jag är lika förundrad igen, hur kan några streckgubbar på ett papper få sonen i helt andra tankebanor?! Så skönt det är att slippa bråka. Vi får se hur länge det håller under sommarlovet.

Och hur går det här hemma då? Det förra inlägget var ju ingen positiv sak, precis. 23-åringen ska försöka plugga in en högskolekurs under sommarlovet så han behöver ha mycket tid till det. Vi har därför gjort så att vi använder timstocken under tider som brorsorna gör saker tillsammans. Då accepterar 12-åringen lättare de avbrott som blir.

            Det känns onekligen lite inrutat men det är så vårt liv måste vara för att det ska fungera så bra som möjligt. Schema och uppgjorda tider gör sonen mera lugn och trygg, så det är bara för oss andra att rätta oss efter det.

Inga kommentarer: