fredag 6 januari 2017

Annorlunda assistans

Jag måste skynda mig att skriva ett inlägg här som ser någorlunda optimistiskt ut. Vi måste släppa en bomb inför Turbo i helgen så passar på att skriva innan kaoset sätter igång. För kaos kommer det nog att bli. Men iaf - den här dagen idag har varit annorlunda men positiv.

Kent har varit här och assisterat hela långa dagen. Det är inte ofta det händer, därför är han extra efterlängtad av Turbo. Därav blir han också extra uppe i varv inför en sån här dag. Men Kent tar det med ro och här gäller det att ha fingertoppskänsla.

Något mycket ovanligt hände idag under assistansen. Något som faktiskt aldrig hänt förut. Dörren mellan Turbos lya och vårt hem stod öppen hela långa dagen när Kent var här!
Turbo vill aldrig ha det öppet när han har externa assistenter, eftersom han blir orolig när flera vuxna är i närheten av honom. Han är inte i balans och därför är jag extra förvånad över hur det blev idag. Men han får bestämma själv om det ska vara öppet eller stängt. Och något som jag varit lite avis på andra familjer med assistans, är att de kan leva som en familj med assistenterna. Idag fick vi smaka lite på den sidan, även om de höll sig därinne för det mesta.
Jag och mannen var hemma största delen av tiden och jag t o m bakade så det lät lite om mig, men Turbo reagerade inte. Märkligt!! Har som sagt aldrig varit med om detta tidigare. En liten sväng på ett par timmar var vi borta, men inte mer. Kände att jag behövde komma iväg till gymmet och mannen passade på att jobba lite.

Det var den dagen det och Kent hann med att justera lite finsnickeri (tack för hjälpen!) innan vi släppte iväg honom den långa vägen hem igen.

Det var den positiva dagen det. Nu laddar vi för andra tongångar. Låter kanske pessimistiskt, men jag har svårt för att tro att det blir annat än kaos. Jag, mannen och Kent har diskuterat situationen och hur vi ska lägga upp det inför Turbo, men ingen av oss kan komma på något positivt sätt att mildra det på för Turbo. Så, ja, bomben måste släppas och det känns som den måste släppas nu i helgen. Nu försöker vi ha en kväll med lite mysigt fredagsmys och sen sover vi på saken

Kram på er och ha en trevlig fredagskväll!

 

2 kommentarer:

Annelie L sa...

Kram och lycka till ❤

Anonym sa...

Kram!!
Tänker så mycket på er och också på ett speciellt sätt, som du nog förstår.

// Strutgumman