fredag 22 juli 2016

Turboutbrott och kattcirkus

Det här blev en dag med varierat innehåll och vi ler väl åt galenskaperna så här i efterhand.

Turbo fick utbrott när han hade utomstående assistent på förmiddagen, men jag och mannen var inte hemma. Timmy fick städa en del efteråt, men utbrottet hade gått över relativt snabbt iaf. Jag fick sms av Turbo så jag visste att det hände. Men som sagt, det vände rätt snabbt så jag behövde aldrig göra någon utryckning. Timmy fick se sitt första utbrott från Turbos sida idag, men han har ju rutin från andra brukare sen några år tillbaka så det var lugnt för hans del. Skönt med dessa trygga assistenter som vi vet klarar såna här situationer!
Orsak till utbrottet: internet laggade...När jag åt frukost ute på verandan på morgonen, fick jag besök av en kattunge som jag inte kände igen. Man lär sig ju känna igen de som brukar vara framme och nosa, men denna var helt obekant. Jag tyckte det var lite märkligt först, det kändes lite konstigt som om att något inte stämde, men så småningom slog jag bort det och tänkte att en granne kanske fått kattungar och att den nu vågade gå lite längre hemifrån.

Den höll sig på vår tomt och jag gick ut för att prata med den. Riktigt mysig kattunge, det där. Det gick nån timme och sen åkte jag iväg till jobbet. Ytterligare en timme senare får jag sms från assistenten som tyckte sig känna igen katten när han och Turbo träffade på den när de var på väg ut.... Efter att assistenten smsat både mig och sin fru, så förstod han att det var hans katt! Den hade alltså hoppat in i bilen och följt med hela vägen och klev ut här hos oss! Den fick vara i vår kattgård tills den fick följa med hem igen efter passet hos Turbo. En berest katt - ca sex mil hemifrån och tur att det gick som det gick.
Hur Turbo har tagit allt ståhej som varit idag har jag ingen aning om. Assistent Nisse är iväg på äventyr med honom inne i stan. Fick sms för en stund sen och då skulle de gå och äta på pizzeria. Och på förmiddagen var Timmy och Turbo iväg och åt glass.Här händer det alltså grejer! Inte lätt att hänga med. Men jag anar att Turbo kommer att vara supertrött tidigt ikväll....

Kram på er och ha en underbar kväll i värmen ♥

1 kommentar:

Annelie L sa...

Skönt att allt gick bra, både med Turbo och med den lilla kattungen.
Kramar