måndag 6 juni 2016

Vilda matprotester

Ett litet förtydligande som gäller gårdagens inlägg om den nya lokalen för Turbo kanske är på sin plats. Jag förstår dig Nina när du undrar om det är risk för krock mellan Turbo och föreningens medlemmar som använder samma lokal. Det får ju liksom inte hända!

Som det är nu och som det antagligen har varit hela tiden, så använder de lägenheten under ett par timmar en kväll i veckan. De har fått klart för sig och förstått (hoppas jag verkligen) hur noga allt är om det ska ha en chans att fungera. De verkar måna om att det ska kunna gå att kombinera dessa två verksamheter. Så vi tror på det bästa!



Nu tänker jag berätta om en annan förändring som redan skett för Turbo och här gäller det en detalj under skoltid. Jag har nämnt det i förbifarten här på bloggen tidigare, men tänkte redogöra lite mer om det.
Turbo har under hela höstterminen och fram till nu, klagat på maten. Assistent Nisse aviserade rätt tidigt om att detta kommer att sluta med utbrott, det kommer inte att hålla så länge. Jag förträngde det och sköt det åt sidan, men till slut var vi tvungna att försöka få till en åtgärd om det inte skulle smälla för kraftigt.

Alltså - det var inget fel på maten egentligen, men i Turbos ögon var den "konstig". Han fick maten ditkörd från ett äldreboende och alltså inte samma mat som skoleleverna. Det berodde på att man inte hade tid att köra ut till "stugan vid sjön" även om det inte är nån längre sträcka, och därför fick det bli så. Turbo har alltid ätit bra när han förr om åren fått samma mat som skoleleverna.

När jag började rota i det där så fick jag besked om att det skulle vara samma mat som gymnasieeleverna fick men jag tvivlade starkt på det. Jag stod på mig och ville gå vidare med det för att hitta en lösning. Det bästa vore om han fick mat från skolan så skulle det inte vara något snack om saken om att det var "samma" mat eller inte.



Efter lite bollande hit och dit så fick vi till slut till ett möte med en rektor som var mycket förstående. Med på det mötet hade han också plockat med den ansvarige för matsedeln på skolan och även andra rektorer. Vi hade assistent Nisse med oss och han var guld värd att ha med där. Han visste ju exakt hur Turbo reagerade vid måltiderna i stugan och vad som Turbo tyckte var fel. (Här har vi ytterligare ett exempel på vilket fint stöd vi har av våra assistenter.)

Vi bestämde att assistenterna ska ta med sig Turbo varje dag och hämta matlådor på skolan så han får samma mat som skoleleverna äter. Vi var alla nöjda med det beslutet. Och vet ni - det är skillnad som natt och dag! Turbo är lugn och nöjd och en stor sten verkar ha lossnat för honom efter att detta blev ordnat. Även om man menade att det var samma matsedel så är det stor skillnad på maten, antagligen för att det är olika kockar.....

Återigen - vi fick en bra lösning med bra resultat tack vare en förstående rektor! Det är värt hur mycket som helst eftersom ett orosmoln försvann - ett orosmoln som låg över Turbo varje dag och kunde när som helst trigga till ett utbrott. Denna lösning är värd hur mycket som helst - med enkla lösningar kan man slippa stora megautbrott flera gånger om!

Detta får bli allt för idag! Kram, kram ♥

Inga kommentarer: