söndag 5 juni 2016

Ny lokal spikad

Dags för nästa avrapportering här och jag betar av händelserna i tur och ordning och försöker komma ikapp med nyheterna.
För ett par veckor sen blev det spikat och klart med en ny lokal för Turbo på skoltid till hösten. "Stugan vid sjön" där han sitter nu, var tänkt som en tillfällig lösning eftersom läget var akut i höstas. Sen har kommunen haft svårt att hitta en lämplig lokal till Turbo. Det är ju mycket som ska stämma och det får absolut inte finnas några orosmoment runt lokalen där han ska sitta.

Den lokalen som vi spikat nu, kom fram som förslag av en ren tillfällighet. Jag och Kent var och tittade på en lokal som de visat för mig och mannen för någon månad sen. Det fanns många tveksamheter så vi ville att Kent skulle titta på den också, för att höra hans spontana reaktion. Under tiden vi var där och tittade så kom hyresvärden på att det fanns en lägenhet på andra våning som möjligtvis kunde bli aktuell. Jag och Kent tittade på den och tyckte den såg bra ut. Enda problemet var att den utnyttjades av en förening som hade för mycket grejer som kunde komma i vägen vid ett ev utbrott från Turbos sida.

Köket (med Kent) 

Diskussioner sattes igång mellan kommunfolk och föreningens medlemmar och en lösning jobbades fram. De kommer att rensa rent så det passar Turbos behov och möbler kommer att ändras så han kan sitta med sina grejer på dagtid där. Jag och Kent var dit en gång till för ett par veckor sen och vi gjorde en sista avstämning med kommunfolk vad som behöver åtgärdas. Så nu ska det väl bli klart tills höstterminen drar igång.

Det är alltså en helt vanlig lägenhet på andra våningen i ett mindre hyreshus. Vi såg inga nackdelar med denna lägenhet. Läget var lugnt och gemytligt, men ändå mitt i centrum så det ska gå att utveckla Turbo till vissa saker vid tillfällen då han är harmonisk. Ingång finns på baksidan så de slipper gå in från centrumsidan där det kan vara en del folk i rörelse.

Rummet där det ska möbleras om så det passar Turbo


Än så länge vet Turbo inget om flytten till hösten. Vi har inte bestämt än när vi ska förbereda honom på detta. Det är ju liksom lite mycket nu med bygget och allt. Men han måste få tid på sig att smälta det så vi kan inte dröja för länge med att berätta det.

Återigen har kommunen visat att de är villiga att tillmötesgå Turbos enorma behov och vi tror verkligen att denna lokalen ska passa Turbo som vistelse under skoltid. De har velat hitta något som kan vara permanent lösning, eftersom han är så känslig för förändringar.

Med tanke på den hjälp Turbo fått och får, fick jag en kommentar från "anonym" efter förra inlägget som gällde den hjälp vi får även med bostadsanpassning. Och hur orättvist det kan vara från kommun till kommun. Du har säkert rätt i att Turbo möjligtvis skulle få hjälp även i en "omöjlig" kommun. Turbo är utåtagerande och då MÅSTE behoven tillgodoses om det öht ska kunna gå att jobba med honom. Om du visste hur många gånger jag och mannen tänkt tanken om hur det skulle se ut om han inte varit utåtagerande.... både på gott och ont naturligtvis.



Samtidigt så vill vi ju tro att all hjälp vi och Turbo får, beror på att de är kompetenta och har erfarenhet av autism och har rätt förståelse, men visst spelar hans utåtagerande en stor roll. Vi har haft med många chefer att göra i vår kommun. SAMTLIGA har varit mycket kompetenta UTOM en! Ska inte nämna vem det var, men när vi hade med den personen att göra så var jag nära att knäckas. Jag tror också att det var under denne chefs tid som jag drabbades av utmattningsfeber. Det var en kamp utan dess like eftersom den människan inte lyssnade och tog till sig av vad vi berättade om behoven hos Turbo.

Kan också nämna att i början av den perioden så hade vi inte våra fantastiska assistenter omkring oss. När jag tänker tillbaka på den tiden så blir det ännu mer tydligt vilket stöd vi får genom dem, med Kent i spetsen men även de övriga på olika sätt. Vi känner oss inte ensamma när det ev blir en kamp av något slag. Passar på att rikta ett stort TACK till våra fina assistenter och även en eloge till kommunen för förståelsen vi fått!

Hmm....det blev visst en liten utsvävning.....
Fler nyheter i kommande inlägg!

Kram på er alla ♥

1 kommentar:

Nina sa...

Oh.. Hoppas det blir kanoners med lokalen nu, och att turbo fixar alla förändringar. Ska det vara annan verksamhet där under kvällstid? Tänker på om det blir sårbart? Att ingen kommer inklampande medan turbo är där, och att allt är iordningställt inför kommande dag och så.. Men dom är väl informerade om hur viktigt det är, antar jag :) Håller tummarna för att det går bra alltihop <3

Har ni fått nåt datum för slutbesiktning av bygget? Håller en tumme till, för att ni snart får lite lugn och ro.

Kramen! <3