måndag 16 november 2015

HCM-test

Även om både jag och Turbo var lite trötta i morse så flöt det på som det skulle. Turbo var seg att få upp, men han hann bli färdig till utsatt tid då Nisse kom och hämtade honom. Jag var lite trött för jag hade nog oroat mig för förmiddagen lite. Ganska direkt när Turbo åkt iväg så skulle jag ta katten (Felix) med mig i bilen, hämta mannen på jobbet och sen dra iväg till Göteborg till Blå Stjärnans Djursjukhus.



Eftersom Felix gått i avel så vill uppfödarna att man skannar hjärtat med jämna mellanrum för att se att de inte har HCM - ett hjärtfel som ibland kan förekomma. Skulle det vara så att en katt drabbas, så bör man stoppa aveln i de led som är aktuella för avel längre ner. Felix är ju kastrerad så han är färdig på den punkten, men hans barn och barnbarn avlas det ju på. Nu var han helt frisk och hade ett perfekt hjärta, så det är ingen fara som det ser ut nu. Skönt!!

Allt gick enligt planerna och vi hann hem innan Turbo kom hem med en assistent. Helst skulle allt vara som vanligt när han kom hem så han slipper oroas av det. Jag hann t o m vara hemma ett par timmar för att se att katten var ok efter resan. Tyvärr hade jag inte förberett Turbo på att de skulle raka Felix för att göra skanningen - jag var lite osäker själv på om de skulle göra det eller inte. Nu ligger det päls över så jag hoppas inte han ser det innan jag och mannen kommer hem ikväll när assistenten går av sitt pass.



Annars är allt lugnt, fast jag vet eg inte hur dagen varit eftersom jag inte träffat Turbo sen i morse. Men jag har inte fått några rapporter om någonting så jag hoppas att allt funkat under dagen.
Jag och mannen sliter lite med detta med bostadsanpassningen fortfarande. Men det känns ändå som vi är inne på slutklämmen nu, innan vi kan skicka in bygglovsansökningen som vi trodde skulle vara gjord för länge sen.....

Kram på er ♥

Inga kommentarer: