tisdag 13 januari 2015

Satsar ork och tid

Efter min lilla svacka här i förra veckan känns det som jag fått tillbaka stinget, iaf för nu! Därmed har jag också lust och ork att ta tag i vissa saker som behövs med Turbo. Är det något som behöver åtgärdas med honom så är det ett måste att vi går in med 110% i det. Vi får inte slappna av för en sekund, för då spolieras det vi ev. har hunnit bygga upp och vi är genast tillbaka på ruta 0 igen. Nu får det bli duscheriet som prioriteras, för det känns som ett måste. Jag ska inte gå in på detaljer, men det är en supersvår bit.

Vi får läsa den sociala berättelsen "Loppan duschar" igen och med jämna mellanrum. Dessutom har jag skrivit ut extra stora duschbilder och laminerat, för det behövs förberedelse för Turbo om det öht ska fungera. (Samtidigt blev det utskrift av ny personal som ska in här om ett par veckor.)Vi måste förbereda honom vid en tidpunkt då det passar honom och sen ligga i med det under många timmar.
Jag och Turbo satte oss ner ikväll och gick igenom veckans schema. Min tanke är att om han får vara delaktig i att placera ut duschlapparna jämnt fördelat över veckan där han tycker det är mest lämpligt, så kanske det blir lättare att genomföra. Vi provar iaf den metoden så får vi se vad det ger. Annars har jag en annan tanke om att förfina den sociala berättelsen och utveckla den mer personligt för honom - alltså inte bara lite allmänt skriven som den är nu. Jag har en ungefärlig skiss i huvet och det visar sig om jag måste sätta den på pränt.

Jag tycker egentligen sånt här är väldigt intressant och stimulerande för det ger såååå mycket tillbaka om och när man får gensvar på en metod. Men det krävs också att både mannen och jag har ork och tid till det. Nu känner jag att jag har det och då tänker jag ge järnet!Glädjande ikväll var också att Turbo förde betygsjakten på tal! Helt självmant frågade han mig om det tänkta upplägget med ämnen framöver och vilka betyg vi tror att han har chans att få. Mmm.... hoppas vi rört om hos honom på ett positivt sätt! Sen ger det sig förstås hur allt flyter på i praktiken.... men vi hoppas på det bästa förstås!

Ha nu en go kväll allesammans! Här pysslar vi lite....


Kramen på er! ♥

2 kommentarer:

Anonym sa...

Har vart här och läst ikapp en del ;) men jag kommer tillbaka. Passar på att önska dig ett härligt och kärleksfullt 2015! Kramen BeA

Anonym sa...

Hej
Ang duschningen så brukar vi ha en timme efter kvällsmaten på fasta dagar. Vare sej det behövs eller ej. När middagen är slut sätts timern på en timme. Detta har nu blivit en rutin som inte ifrågasätts längre.
Sista tiden har mitt barn upptäckt att det är ganska skönt att bada gärna med musik eller en ljudbok så vi har istället fått svårt att få ut vederbörande ur badrummet. :-)