onsdag 28 januari 2015

Positivt besked!

En lång dag idag också och ganska fullt upp och mycket att stå i. Jag har jobbat hela dan och efter jobbet har jag haft hand om Turbo, så det har inte funnits någon tid för egna tankar. Men i morgon tror jag att jag ska hinna skriva lite utförligare inlägg bl a om gårdagen. Idag får det bara bli lite dagstankar.

Allt rullar på och jag har bl a haft ett snabbt ritprat med Turbo igår kväll. Jag får säga att det är helt outstanding att ritprata om man öht ska ha en chans att få fram något som man vill ha reda på! Det är både roligt och intressant att se att Turbo ibland öppnar sig när man gör detta med honom. Och ibland blir jag överraskad över vad som kommer fram.

Skolan rullar på och vi jobbar på att överbrygga vissa svårigheter. Allt går inte på räls när man har dessa diagnoser som Turbo har. Även om han har kapacitet att fixa det mesta egentligen, så är det svåraste att hitta motivationen. Utan motivation kommer man ingenstans. Men, men, vi kämpar vidare.Ett positivt besked fick vi iaf idag angående skolsituationen framöver. Turbo får gå ett 11:e år i grundskolan om det visar sig nödvändigt! Skollagen säger så, så beskedet som kom idag kändes skönt. Det är en trygghet vi har att Turbo inte står utan något till nästa höst.
Otroligt skönt att slippa strida för saken, för jag vet att ni är en del därute som får strida för ett 10:de år.... Men fortfarande återstår mycket utredning med Turbo för att se hur vi ska lösa vissa frågetecken.Ikväll har jag visat Turbo en presentation av en ny assistentkille som han ska få träffa för första gången på måndag. Presentationen är ett A4-ark med en bild på killen och även en liten lättare beskrivning av honom. Lite intressen, ålder, erfarenhet m m. Vi tar då fram speciellt sånt som kan tänkas intressera Turbo och kännas positivt för honom. Och visst blev han nyfiken på killen! Det blir spännande att se hur det går framöver! Kent kom med presentationsidén när Timmy skulle in här som Kents efterträdare och det blev väldigt lyckat. Turbo får något svart på vitt att "luta" sig emot - en fantastiskt bra lösning.

Samtidigt blev Turbo lite nyfiken på om jag hade någon bild på assistenterna som var med på utbildningen igår. Jag hade en lite dålig bild, men han blev nöjd iaf. Och jag ler fortfarande när jag tänker på gårdagen! :) Blev lite påmind ikväll här också om hur skönt galna vissa assistenter och annan personal i teamet är.... bl a denna bild fick jag skickad till mig och den säger väl allt!?!
Lite uppiggande humor sitter aldrig fel! :)

Sov gott och på återseende! Kram! ♥

3 kommentarer:

Nina sa...

Härligt gäng! :)
Så skönt att Turbo får ytterligare ett år på sig om det behövs.
Kramar!!

Anonym sa...

Har en.nyfiken fråga

Hur känner turbo inför att behöva ha assistenter?

Har han några tankar på varför hans liv inte ser ut som andras i hans ålder?

Har han utryckt vilja att få gå iväg tex till stan själv?och hur hanterar ni det i såfall?

Anonym sa...

Tack för en mycket bra blogg. Följer med spänning. //mamma med 7åring med autism