torsdag 30 maj 2013

En dag....

Gårdagen slutade med att vi fick backa med duschningen. Turbo blev för trött och det var ingen idé att propsa på att duscha. Då hade vi bara triggat fram ett utbrott och det är det inte värt. Men i morse blev det dusch i stället, det gick lättare. Då slapp jag skicka med klädnypor till lärare och elever.... ;)
Vilken dag det har varit här idag! Turbo kom iväg till skolan som vanligt och jag bestämde igår att jag skulle ta en hemmajobbardag idag. Jag mådde inte bra igår utan var nära en kraschlandning men klarade mig med nöd och näppe. Tur att Turbo blev trött och la sig lite tidigare igår så jag fick en timme att pusta på på kvällen. Idag satte jag mig hemma och jobbade, för då slipper jag stressen runt omkring även om jag har mycket att göra. Gårdagen blev ruskigt stressig på jobbet och så blir det ibland, men det var nog droppen för mig då. Idag blev det lite lugnare.

Vid lunchdags tog jag en paus och hämtade pizza till mig och en vän i diagnoslandet. Vi satte oss vid sjön i samhället och åt och njöt av solen och lugnet. Ett underbart väder hade vi och så rofylld miljö! Men en timmes lunchpaus går ruskigt fort när man har trevligt så det var bara för mig att åka hemåt igen.
Med mig hem följde en liten figur som vännen virkat :) Jättehäftig - TACK! Den blev uppskattad av Turbo, kan jag berätta!
Turbo hade varit med om mycket på skolan idag, så när han kom hem var han ordentligt trött. Han låg nästan 1,5 timme i soffan så jag passade på att prata lite med honom så pass som det gick. Mysigt! De hade gått till de nya skollokalerna och tittat och de hade fått en genomgång av ett par utomstående personer också. Jag tror det gått ganska bra, men oron lyste lite igenom när han låg i soffan ändå. Han tuggade frenetiskt på både naglar och T-shirt. Men när han vilat färdigt så släppte det lite.

Sen blev det dator och programmering en stund innan han ville iväg och cykla. Bara för mig att haka på och det är faktiskt tredje dagen av fyra som vi cyklar den här veckan. Jättekul att han vill börja röra på sig! Det blev alltså både cykling och glassätande utanför Willy´s innan vi var hemma igen. Nu känns det lite i benen...
Turbo har nog somnat ovaggad ikväll även om det blev lite sent. Han var så uppslukad av att titta i ett par böcker han fått med sig hem från skolan idag. Läraren Palle hade gett honom några matteböcker som är för att förbereda sig för högskolestudier. Det är alltså en nivå högre än gymnasienivå!! Vad ska det bli av honom, han går ut åttan nu..... Bara att hoppas att det går att fånga hans mattehuvud och göra något bra av det trots hans övriga svårigheter här i livet.....

Nähä, nu ska jag gå och knyta mig så jag inte blir alltför trött inför morgondagen. Godnatt med er och sov sött! ♥

2 kommentarer:

Nina sa...

Jadu, jag fortsätter väl att tjata då, eftersom du inte lyssnar.. Nära att krascha kräver rejäl vila, vettu! Så damen tar det lite lugnt med sånt som inte måste göras.. Basta!

Vad duktiga ni är på att lugna Turbo, trots allt som oroar och stressar honom. Jag förstår att du blir helt slut...

Lite avis på er lunch är jag ju, förstås. Det såg jättemysigt ut :)

Kramar massa!
Nina

Anonym sa...

så duktig Turbo är som fixar den matten redan i 8an:)