fredag 10 maj 2013

Trasigt

Nej, det blev ingen mysig filmkväll igår :( Vi fortsatte på den inslagna vägen och utbrottade i stället. Eller vi och vi.... Turbo skötte det så bra själv..... Nu var det en klurighetsgrej som krånglade som utlöste utbrottet. En av favoritgrejerna som är lite kluriga, gick lite sönder men mannen fixade det sen.
Men en sån motgång kan Turbo inte ta nu när han är labil i högsta grad. I utbrottet kom det där djupa och svåra fram hos honom igen - det där som gör att jag tror att det är något som gnager i honom, något som i hans autistiska värld är helt fel. Men hur ska vi veta vad det är som stör honom så han mår så här pass dåligt så utbrotten haglar flera gånger om dagen. När Turbo mår bra så har han kanske ett utbrott i veckan - nu har han flera svåra utbrott om dagen.

Här är ett litet axplock av andra grejer som gick sönder igår:


Sånt är livet just nu och vi får helt enkelt klura vidare, men inte är det lätt. Jag antar att det slutar med att Turbo får ett hiskeligt utbrott och i o m det säger en endaste liten mening som gör att vi börjar förstå lite var skon klämmer. Men vi får se....

Idag på förmiddagen har mannen tagit med sig Turbo på en utflykt in till stan och handlat lite. Ja, ni läste rätt!! Min man är en tuffing som tar med sig Turbo i det här instabila tillståndet han är i. Men det har varit planerat sen en tid tillbaka och bara för att Turbo inte är i harmoni så kan vi inte straffa honom så han inte får köpa det vi har bestämt innan - för det skulle kännas som ett straff för honom. Det skulle vara totalt fel gentemot honom. Han kan inte rå för att han mår som han gör. Så därför åkte de in och handlade som det var sagt från början.
Allt hade gått bra i stan iaf även om mannen fick kämpa hårt och vara mer än alert. På Turbo märks det tydligt att han inte är i harmoni och mannen måste hela tiden ha en plan B i bakfickan att ta till vid behov. Som avslutning i stan hade de gått på Burger King och ätit, men sen pustade nog mannen ut när de lyckligt och väl var hemma igen. Hemma hade de stökat runt lite men det tar vi en annan gång..... Jag har varit på jobbet hela dagen och jobbat undan lite. Nu tänkte vi försöka oss på den där berömda filmkvällen igen. Hur tror ni det går ikväll då??

Kramisar ♥

PS. Ajdå, nu missade jag ju att svara på frågor igen *skäms*, men svar kommer - håll ut!

4 kommentarer:

Nina sa...

Jag hoppas ni snart kommer på vad som oroar <3
Styrkekram Nina

Tina sa...

Så svårt när man inte vet vad som oroar och stör honom, hoppas det går att komma fram till det så han slipper må såhär.
Vi slipper att saker flyger runt av ilskan, känns bra när jag börjat ana hur det kan gå till. Här tjatas och SKRIKS det när det är oro och ilska.Lite nyp och slag händer. Men så länge det är dagtid så är det bättre i alla fall. Kramar i massor

BeA@Ett ord... sa...

Ni är så fantastiska!!! Och att du delar med dig måste underlätta för så många!!! En stoor varm kram till dig kära!!!

mariellejohnsson sa...

Åh känner igen! Minsta lilla(?) motång och så kommer utbrottet när man är så där labil.
Och att dra in andan och göra det man bestämma alla fall.
Men ni är så himla duktiga. Beundransvärda.
Styrkekramar!