torsdag 23 juni 2016

Stoooor lottovinst!!

Turbo blev hämtad på korttids i morse av assistent Ronny som assisterade under förmiddagspasset. Hem kom en Turbo på em som verkade harmonisk och nöjd. Så härligt! Under eftermiddagen och kvällen har jag och mannen turats om med att vara hemma och assistera. Det har varit lugnt och behagligt och vi passar på att njuta så länge det varar!

Nu står vi inför en helg då vi inte har någon assistent till Turbo på tre dagar. Jag och mannen tar rodret. Samtidigt som det är skönt att vi kan rå om oss själva, ta dagen som den kommer, så saknar vi assistenterna också. Det är härliga och fantastiskt duktiga killar vi har runt Turbo nu. Och de blir ju nästan som en del av familjen.



Måste skriva ett inlägg om läkarbesöket sen när jag får lite ro och det tror jag kommer under helgen nån gång. Men en sak som läkaren sa var att jag behövde vinna på lotto! En av medicinerna som Turbo äter, går inte under högkostnadsskyddet så det blir väldigt dyrt.



Vågar jag avslöja att den går på ca 12 000:-/år?? Alltså bara EN medicin! Jag förstår inte att det ska vara sån skillnad på vad man får ge för olika mediciner.... Men som sagt, en resumé av det intressanta mötet med en ny läkare kommer senare.

Ha nu en fortsatt trevlig kväll! Kramar ♥

3 kommentarer:

Lotta sa...

Om Turbo inte klarar att svälja circadin går det att få licensförskrivning på melatonin, och tidigare när min Lilleman fick det så gick det in under högkostnadsskyddet. Det var hans skolläkare som hjälpte oss med detta.

Hundtjejen sa...

Det finns en variant av melatonin som sen årsskiftet ingår i högkostnadsskyddet (äter den själv). Den heter Melatonin AGB, samma verksamma ämne enligt läkaren.

Nina sa...

Jag tror nog att det går att få såna mediciner under "merkostnader" om alla merkostnader ni har överstiger en viss summa som jag inte minns nu, men den ligger ungefär på vad den där medicinen kostar, så sök det! Antar ju att det inte bara är att byta medicin för Turbo <3
Kramen!