onsdag 9 april 2014

Förändring nr 2

Ny dag med nya tag, ingen idé att fastna i gårdagen utan bäst att se framåt. Och nu ser vi nog ljuset i tunneln och tror och hoppas det ska lösa sig så vi slipper jobba för flera snart. Än är det inte över, men snart, snart, hoppas jag! Gårdagen var tuff, men nu är den avklarad och dagen har varit lite lugnare. Gårdagens tempo hade jag inte orkat en endaste dag till.
Jag har t o m hunnit med ett skolmöte med läraren Ulla och assistent Nisse idag. Bra att stämma av varje vecka hur det flyter på med Turbo i skolan. Just nu känns upplägget i skolan väldigt bra. Vi har backat lite på schemat för nån vecka sen och det behövdes nog.

 

Nej, nu tänker jag berätta om något roligt. Det har varit tungt ett tag nu så nu bryter jag av med lite trevligare saker.
Tyvärr, för Turbos del, så måste man byta bil emellanåt. Han har, som ni vet, otroligt svårt för förändringar. Det spelar ingen roll om det egentligen är jätteroliga saker, så har han svårt för själva förändringen. Eftersom vi kör leasad firmabil så är det inte lönsamt att ha kvar samma bil hur länge som helst, så nu var det dags igen. Förra gången vi bytte så fick Turbo världens utbrott när vi kom med den nya.... Det ville vi helst undvika denna gången. Vi lärde oss att vi nu skulle förbereda honom på bilbytet noga och helst långt i förväg. Bl a så googlade vi fram bilder och skrev ut.

Turbo fick också vara delaktig i bilbytet på annat sätt. Fyra färger var aktuella för oss och den färgen som jag och mannen nästan bestämt oss för, ja, den ratade han helt och hållet. Då tyckte vi att vi behöver inte utmana och ta just den färgen han minst av allt vill ha. Så det fick bli så att Turbo bestämde färgen. Han har tjatat länge om att vi ska ha en vit bil, och så fick det väl bli för vi hade inget emot det även om den inte hade varit vårt förstaval. Anledningen till att han ville ha en vit bil..... är påverkan från vissa av personalen runt Turbo som kör vita bilar..... De är populära de där killarna.... ;) Tänk så det kan bli!


Och hur gick det då, när vi fick hem bilen i fredags?? Jo, Turbo fullkomligt älskar den nya bilen!! Vi har framhållit att det i den nya bilen går att köra spotify från mobilen ut i stereon och det har han saknat i den förra bilen. Sånt kan också personalkillarna i sina vita bilar :) Nu vill Turbo åka bil hur mycket som helst och vi har redan rullat några extra mil för att han gillat det.

Den här förändringen gick bättre än väntat och då är vi väldigt glada och nöjda. Idag på skolmötet kom vi fram till att vi måste berätta ganska omgående för Turbo att han ska gå om 9:an. Hans vision är att börja gymnasiet här på orten till hösten, vilket inte kommer att bli en verklighet. Vi har inte kunnat säga något om det tidigare eftersom vi inte har vetat hur det skulle bli. Vi kunde inte låta honom sväva i ovisshet. Men hur berättar man detta utan att han krossas?? Tips på hur jag ska bära mig åt mottages tacksamt!
Kram på er alla ♥

 

2 kommentarer:

Lena sa...

Härligt att det fungerade så bra med bilbytet, man lär av sina misstag som tur är. Hoppas att det snart blir lite lugnare på jobbet snart och att allt blir bra på den fronten.

Önskar jag hade ett bra tips ang skolåret men som du säger så finns det nog tyvärr inga genvägar där utan det är väl bara att rida igenom storman tyvärr. Hoppas någon annan har något bra tips.
Kram gumman och nu hoppas jag att livet kan lugna ner sig både här och därså vi kan ses framöver. Det skulle vara så roligt.
Saknar dig så mycket <3

Nina sa...

Grattis till nya bilen, och att det gick så bra :)

Attans att det inte finns nån smidig gymnasielösning :( Har inga tips, tyvärr... Men skickar styrkekramar <3

Nina