tisdag 26 juli 2011

Hemma igen

Bäst att skriva ett inlägg innan ni tror jag har lagt ner bloggen ☺. Men tiden går ju så fort när man har semester, känns det igen?
Sent i söndags kväll kom jag och mannen hem från några dagars frånvaro här hemma. Vi har haft några underbara dagar där vi träffat en massa vänner, både såna vi haft kontakt med för många år sen och såna vi har runt omkring oss idag. Vi har skrattat, kramats, blivit rörda till tårar och allt vad det nu heter - hela det glada och härliga registret finns nog med. Underbart att vi fått haft de här dagarna, och det är naturligtvis möjligt enbart tack vare att vi har korttids som avlastar oss. Annars hade vi fått stanna hemma :( Men det är ju bl a så här vi laddar våra batterier när vi kommer ifrån vardagen emellanåt. Avlastning är guld värt!!


Vi hämtade sonen i går eftermiddag och det gick som vanligt bra. E jobbade då och han sa att allt varit ok, även om jag trodde att han skulle bli lite prövad efter sin frånvaro på några veckor då han haft semester. Vikarien S som hade första dygnet hade nog inget att "klaga" på heller och det är ju skönt. För T hade det säkert också flytit på som vanligt, verkar det som.

Idag har det varit relativt lugnt förutom i morse då sonen sov lite länge och det blev sent i med medicinen så han hann komma upp i varv lite för mycket. Så ett utbrott hann vi med innan medicinen slank ner i magen och började verka på honom.


Mamma Z undrade lite om sonen nån gång frågar vad vi skall göra eftersom han måste vara på korttids? Typ varför han måste vara hemifrån?
Jodå, han frågar för det mesta vad vi ska göra. Och för det mesta berättar vi vad vi ska göra, men det kan finnas tillfällen då vi inte talar om ALLT vi ska göra eftersom vi vet att det skulle kunna resultera i frustration och utbrott från hans sida då.
Han sammankopplar inte att han måste vara på korttids för att vi ska kunna göra speciella saker. Han är numera så van att vara där så det ingår liksom i vardagen att vara där varannan helg. Ofta är vi ju också hemma och inte gör nåt speciellt.
I början när vi hade stödfamilj en gång varje månad så undrade han ibland varför han var där... Jag gav en enkel förklaring att de flesta andra barn har far- och/eller morföräldrar som de är hos ganska ofta. Eftersom vi inte har det så är det lämpligt med en stödfamilj att vara hos i stället. Han var då kanske 6 år när han fick den förklaringen. Sen har det bara rullat på och numera är det aldrig några bekymmer eftersom han trivs så bra och längtar till korttids. 


Ann frågade varför jag måste jobba när jag har semester? Det undrar jag också....☺ Nejdå, det är så att jag och mannen driver en firma tillsammans. Baksidan med att vara egen är väl att man inte kan jobba 7-16 och sen gå hem, och att vara ledig fyra veckor under semestern utan att tänka på jobbet.
Sen är det så att den största kunden vi har är ett företag som finns över hela världen och de tar inte helt och hållet hänsyn till att vi har semesterstängt, kan jag ju säga.... Behöver de delar till en maskin som står stilla i t ex Brasilien eller Italien eller nåt, så blir de inte glada på oss om vi inte svarar dem på fyra veckor. De vill helst ha orderbekräftelse inom två dygn, men det håller jag definitivt inte under semestern.
Men jag ska ändå inte klaga, att vara egen har sina fördelar när man har en familjesituation som vår. Får man ett läkarbesök, läkartelefontid eller samtal eller möte m m så löser det sig för det mesta. Bara att jobba en annan tid på dygnet i så fall ;). Har tänkt länge att jag skulle presentera jobbet lite mer i ett inlägg, har ju lovat det vid ett tillfälle då jag fick en fråga om det - få se när det passar....
 
På tal om det så är det dags för mig att jobba ett par timmar i morgon. Ja, ja, det får väl gå det med trots att man har semester!
Ha det gott alla och kramar till er alla från mig ♥

3 kommentarer:

Nina sa...

Jamen heeeejjj! :) Kul å se dig då och då ;)
Men såå skönt med en härlig och välbehövlig helg! Kanon!
Kramar om <3
Nina

ann sa...

Vad härligt med miljöbyte och att få träffa vänner.Det måste kännas bra att kunna lämna sonen till korttids på detta vis,allt läggs upp för allas bästa.Då vi var på läger till Sverige fick vi också några timmar för oss själva och det kändes ovanligt eftersom det händer så sällan att vi får den tiden.De har sina fördelar och nackdelar att ha egen firma..jag är intresserad att få veta mer om ditt jobb.Kramar från Åland.

Anonym sa...

Så härligt med alla dessa möten, gamla och nya vänner. Ja ni får verkligen fylla på energidepåerna vill jag lova, härligt!!!
Skönt att höra att det funkat bra på korttids också för sonen.
Ha det nu gott trots jobb//Stora kramar, Lena!