söndag 8 maj 2016

Skottlandsresan

Vilken fantastisk resa vi fått vara med om! Det var mycket att stå i innan vi kunde komma iväg och ibland undrade jag om det är värt det. Inga detaljer får missas för att Turbo ska må så bra som möjligt och för att assistenterna ska få drägliga arbetspass. Men visst var det värt allt slit!! Resan gav många minnen och många vackra naturupplevelser som vi bär med oss och kan plocka fram när som helst. 

En stor orsak till att vi åkte till Skottland, var mannens hobby - whisky. Många destillerier som gör hans favoriter (de där rökiga sakerna) ligger på ön Islay och därför var ön ett stort mål att komma till. Tre nätter och två hela dagar var vi på ön och hann besöka måååånga destillerier. Nu blev det bara på ett ställe vi gick en guidad tur, men vi fick se många fina ställen ändå. 



Mannen är mycket nöjd med resan, men ändå känner jag det som att jag fått ut minst lika mycket av resan trots att jag inte är så förtjust i whisky och intresset är därefter. Min kamera har gått varm - har ca 1000 bilder med mig hem! 
Jag har fotat en massa olika saker. Allt från naturscenerier av olika slag... 



... slott och koja...



... till gatuartist...





.... och djur av olika slag. Här en fasan.

 

Jag måste också visa er en bild jag tog lite snabbt med mobilen när det blev lite kris - därav suddigheten. Stundtals var vägarna så smala så det gick öht inte att mötas och tror ni inte att vi t o m möter en lastbil! Ja, ni ser själva hur smalt det är.



Bara att backa tills vi kan komma åt sidan lite och släppa förbi den som är störst. Dessa vägar kom vi ut på tack vare att destillerierna ibland låg vid, vad vi kan tycka, världens ände. Jag är jätteglad för att vi fick se och uppleva allt detta! 

Jag var ju lite orolig innan resan hur jag skulle klara mig med min allergi. Men det gick faktiskt över förväntan. Jag och mannen hade snickrat ihop ett allergikort som information till restaurangerna vi besökte. Jag visade upp det, de tog det på allvar och det funkade överallt! Toppen! 




Även om det var begränsat med maträtter för mig så var det helt klart värt att leva på fisk hela veckan, förutom vid ett tillfälle då det gick bra med kyckling. Gissa om det var gott att äta mannens köttgryta här hemma idag?!? 

Något annat som bekymrade när vi kom ut till ön, var den dåliga internetuppkopplingen. Just på denna resan hade jag lovat Turbo att skicka sms och bilder till honom under resans gång. Vi visste inte i förväg att nätet skulle vara i stort sett obefintligt. Där får jag lite lätt panik över att inte ens kunna meddela honom att nätet inte funkar. Nu blev det bara helt plötsligt heldött från oss och det kan förstås oroa Turbo. Ett löfte är alltid ett löfte! (Annars klarar jag mig utan nät ett tag.) 
Till slut lyckades jag iaf få iväg ett sms till Kent så han fick meddela Turbo. Skönt att det ordnade sig på det sättet.

Och hur har det gått här hemma då? Jaaa, det tar jag i nästa inlägg. Men Turbo har berättat lite.... 

Nu får det bli stor kram och stort tack för alla kommentarer jag fått ang bilderna från Skottland! ♥