torsdag 3 september 2015

Assistanssnack och tålamodsprövad

Gårdagen ja... den avlöpte rätt bra får jag säga. Det funkade bra med assistenten och Turbo på morgonen och dagen, precis som vanligt. Efter assistentens pass så lämnade han av Turbo på korttids. Allt hade gått bra, även om det är ett nytt moment att assistenterna lämnar på korttids om det är mitt i veckan.På eftermiddagen hade vi ett möte inbokat på assistansbolaget med verksamhetschefen (Kent) och assistenterna som jobbar med Turbo. Ett möte som det sammankallades till lite akut. Vi har kört 2,5 vecka med nya schemat nu, och vi behövde styra upp några detaljer som är så viktiga för Turbo.

Vi har ett härligt gäng med killar där och det blev mycket skratt och skämt, men förstås också en massa allvar. Vi diskuterade bl a detaljer som MÅSTE flyta på för att vi ska kunna få Turbo lugn igen. Detta är underbara killar med mycket humor och mycket erfarenhet av dessa diagnoser. När vi sitter och spånar så där, så kommer det fram en massa bra tankar. Alla ser vi från olika synvinklar och alla bär vi med oss något i bagaget som vi kan använda oss av för att det ska bli så bra som möjligt för Turbo.
Imponerande killar detta.... ni skulle bara veta hur länge den ena av assistenterna varit vaken pga jobb, men kom ändå med en massa bra detaljer att tänka på under mötet. Klar i huvet trots stoooooooor brist på sömn. ☺En av frågeställningarna som fanns om en detalj, hade med hämtning och lämning att göra. Det system vi bestämt, gjorde det lite krångligt för assistenterna. Jag undrade lite hur de tyckte det fungerade och hur vi ska göra i fortsättningen. "Hellre att det är krångligt för oss assistenter, om det gör att det blir lugnare för Turbo", var det en av assistenterna som sa. Visst har de en härlig inställning!!

Det var ett nyttigt och värdefullt möte där vi kunde styra upp detaljer i tid och förbättra där det behövs. Resten kör vi vidare med utan ändringar.
Många goa killar var det på assistanbolaget igår, men här är nog den häftigaste av dem alla! ☺


Idag har det varit en sämre dag.... I natt hade jag sms-kontakt med den assistent som skulle jobba idag. Pga sjukdom hos någon annan, var han tvungen att utebli från jobbet med Turbo idag. Jag funderade tre varv extra, men kom fram till att jag får hämta på korttids på morgonen och vara assistent under dagen. Vågade ju inte ringa någon mitt i natten och jaga assistent, hehe.....

Men dagen blev inte så rolig. Utbrott direkt i bilen och det var förstås inte så konstigt när det blev så plötsliga förändringar som korttidspersonalen fick berätta på morgonen. Hemma har det också varit utbrott till och från, så dagen blev inte alls som jag tänkt mig. Eg skulle jag ha ringt något samtal som vi kom överens om på mötet igår, men det har förstås inte gått eftersom jag varit ensam med Turbo. Jag får ta tag i det i morgon i stället.Tyvärr har det framkommit en annan sak från Turbo i eftermiddag, som är orsak till hans utbrott de senaste timmarna. Hmm... vi får se hur vi löser det.... Ett snack med assistansbolaget för ventilering av problemet står nog på schemat, tror jag. Skönt när de har erfarenhet av det vi behöver stöta och blöta.

Det får bli allt för idag. Räknar ner tills sängen väntar för jag känner att mitt tålamod börjar tryta nu efter alla utbrott här. Men håller inte vi vuxna oss lågaffektiva så vet vi att det blir sju resor värre, så det är bäst att hålla ihop - eller lämna hemmet för en stund, om vi är två vuxna hemma.
Kram, kram ♥

2 kommentarer:

Anonym sa...

Bara en nyfiken fråga. Har ju sett hur utbrott hemma yttrar sig. Hur är det när han har dem i bilen? Slår han "bara" eller går saker sönder där med? Slår han på dig?

Tina sa...

Pust ....vill läsa om bestående bra lösningar på alla fronter nu. Orolig för er, trots alla fina assistenter <3 kramar om massor