torsdag 11 september 2014

Värdefulla möten

Igår kom tröttheten ikapp mig, men nu idag har jag sovit ut skapligt. Turbo är på korttids och åkte dit direkt efter skolan igår (onsd) och ska vara där tills i morgon (fred). Så jag har passat på att ta mig en helledig dag idag. Jag har betat av lite på att-göra-listan i maklig takt, jag stressade INTE idag. Det fick helt enkelt bli det det blev :) I morse njöt jag i fulla drag av att äta en sen frukost ute på altanen alldeles ensam! Bara katten var med mig som låg i knät. Det kändes obeskrivligt lugnt!




Mysteriet med Turbos oro tror jag vi kommit på vad det är. I tisdags träffade jag assistent Nisse som också märkt att det var något som inte stod rätt till. Vi diskuterade lite, men kom inte fram till någon orsak. Däremot under det vanliga onsdagsmötet på skolan igår så klickade det till i min lilla hjärna. Vi satt och spånade lite och av de detaljer som både lärare och assistent berättade så la jag ihop 1+1. Man håller på med ett vägarbete på vägen ca 50 meter från där Turbo sitter och det är antagligen ljudet och doften därifrån som stressat honom! Vissa grejer som de berättade om Turbo - vad han sagt och gjort - gjorde att jag drar slutsatsen att det har påverkat honom negativt.




De har hållit på med att ta bort gammal asfalt och det har väsnats otroligt högt. Sen lägger de ny och det både dånar och luktar starkt. Det första han nämnde igår när han kom hem var ljudet - det höga ljudet från vägarbetet! Och när jag tänker efter så har Turbo pratat mycket om tjära - det luktar tjära, hur smakar tjära, har du smakat på det osv, har du hört ljudet m m - varför har jag inte tänkt på det?? Det har hållit på denna veckan och det första orosmomentet jag märkte hos Turbo var på måndag em/kväll! Det var dessutom på kvällen som jag sa fel mening till honom och han tände förstås - hade han inte haft oron i kroppen hade det kanske gått bra.

Tänk vad värdefulla de här små mötena på skolan varje vecka är! Vissa grejer som de berättade om Turbo - vad han sagt och gjort - gjorde att jag kopplade detta bekymmer.
Sen är det ju inte så mycket att göra åt, men det är ändå så skönt att veta vad det antagligen beror på att han är extra känslig de här dagarna. Att det skulle vara fel någonstans i någons bemötande, tror jag inte på i det här läget. Andra detaljer visar att han har full tillit till de som undervisar honom nu. Även den nya läraren Paula verkar ha kommit in rätt hos honom, trots att dagens lektion med henne inte blev som den brukar. Men det hoppas vi var en tillfällighet....




Förra veckan provade Paula en ny grej med honom - en lärarlös lektion! Jag var lite skeptisk innan, men hon ville gärna prova. Hon hade gett noggranna och anpassade instruktioner så Turbo visste precis vad som gällde. Och visst hade han fixat det! Helt otroligt, tycker jag! Där var det verkligen våga och vinn! Märker man att vissa saker inte går så får man naturligtvis backa, men det här blev ett lyckat drag.

Nu befinner sig Turbo på korttids och jag hoppas det fungerar som det ska. Har iaf inte fått några rapporter därifrån. Tyvärr är det dags att berätta för Turbo att det kommer att ske ett personalbyte även där ganska omgående. Alex slutar och in kommer ett helt nytt ansikte, tror inte det är helt klart än vem det blir. Tråkigt, tråkigt, men så är det. Jag hoppas Turbo kommer i balans snabbt igen innan denna "smällen" kommer.
Nu ska vi njuta kväll här. Har precis varit ute på en motionsrunda i skogen - härligt!

Ha en go´ kväll allesammans och kram till er alla ♥

Ps. Om jag hinner så kanske det kommer ett till inlägg från mig ikväll, vi får se ;)

2 kommentarer:

Annelie L sa...

Vilken tur att det klickade till och du förstod vad som orsakade oron.
På vår skola bygger de om och det är rivning av väggar, slagborrmaskiner och arbetsljud utan dess like så gott som varje dag. Jag är full av beundran över att barnen fixar det så bra som de gör.
Hoppas du njuter fullt ut hela dagen och samlar nya härliga krafter.
Kram

Anonym sa...

Tänk så lite det behövs ibland för att ställa till det och så många små ledtrådar som behövs för att få en bild av helheten. Ja, att ha täta möten har varit en räddning för oss också många gånger.
För egen del älskar jag dock doften av tjära/asfalt.
Men ljuden hade även jag tyckt varit jobbiga.
Hoppas att de inte ska behöva hålla på så länge utan att de snart är klara.
Kram och godnattens <3