torsdag 25 oktober 2012

112 och ambulansfärd!

Vilka dygn vi haft här! Här händer det grejer i raketfart, jag som tänkte saker och ting skulle lugna ner sig. Jag hade en lugn vecka förra veckan och hann vila upp mig ganska bra och tur var väl det. Igår morse vaknade jag med dunder och brak strax efter kl 5. Först trodde jag det var katterna som fått stolleryck och välte saker i badrummet, för det har hänt förr. Sen hörde jag ett till brak och då reagerade jag snabbt. Det var defenitivt INTE katterna! Jag flög upp ur sängen och det var min man som inte mådde bra utan han hade svimmat iaf två gånger därinne. En tredje svimning kom medan jag ringde 112. Ambulans skickades direkt, men eftersom vi bor i en liten håla så tog det ca 15 min innan den dök upp hos oss. De plockade med sig mannen direkt och han fick dropp och vård i ambulansen.

Nån tanke hos mig dök aldrig upp att jag skulle följa med in till sjukan, jag hade ju Turbo hemma som låg och sov och märkte inget av kalabaliken. Tur var väl det, för han hade kunnat bli rädd av situationen och fått utbrott mitt i alltihop. Nu sov han och när han vaknade berättade jag bara att pappa hade åkt in till doktorn. Resten fick jag ta när det var nödvändigt på eftermiddagen sen, beroende på hur läget var.
Turbo kom snällt iväg till skolan igår efter att jag fått dölja min oro ordentligt för honom. Eller, jag var väldigt fokuserad på att det som hände hängde ihop med influensan och att det inte skulle vara nåt med hjärtat eller typ nåt sånt. Därför gick det väldigt bra på morgonen. Det var värre sen på fm på jobbet att koncentrera sig på att få nåt vettigt gjort. Men jag var tvungen. Lön skulle fixas till de anställda och det är bara jag som kan det på vårt jobb. Det tog längre tid än vanligt men jag grejade det iaf.

Sen fick jag åka och hämta mannen på sjukhuset. De skickade hem honom i det dåliga skick som han var och fortfarande är. Trodde åtminstone att han skulle få ligga inne till nästa dag. Men nu är han hemma och vi får pyssla om honom så gott vi kan.

Tidigt i morse ringde rektorn och sa att Turbo fick stanna hemma idag pga personalbrist. Tyra är ju sjukskriven och nu hade Palles fru blivit allvarligt sjuk så han kunde inte komma idag. Kvar blir då bara resurspersonen Tina och hon kan inte ha båda dessa elever själv. Så då fick Turbo bli hemma. Extra sovmorgon fick han och jag tror han behövde det. Men sen kom en massa frågor om mannen och hur han mår. Klart han blir orolig när han ser hur dåligt mannen mår. Vi får svara och avdramatisera så gott vi kan och hålla en positiv linje. Ett utbrott kom på förmiddagen men det är ju inte så konstigt.
Så nu har jag två stycken hemma att vara assistent till. Mannen fixar inte så mycket själv, han har fruktansvärt ont efter de båda svimningsfallen i badrummet. Han tar sig inte fram så fort eller långt och det kommer säkert att ta ett tag innan smärtan försvinner. Men samtidigt hade det kunnat vara så mycket värre, han hade trots allt tur när han ramlade..... Men tänk vad illa en influensa ändå kan slå! Jag hoppas fortfarande att jag och Turbo ska klara oss.....

Nu blir det skola i morgon är det tänkt och jag hoppas att allt ska flyta på i så normala former som möjligt. Det räcker med dramatik nu för ett tag framöver. Kramar från sjukstugan ♥

4 kommentarer:

Anonym sa...

<3

/ Emelie

Nina sa...

Men ojoj.. :(
Kryakramar!
Nina

Annelie L sa...

Men fy så obehagligt, och att han inte fick stanna över natt för observation om han är så dålig. Sjukvården är verkligen inte vad den varit.....Hoppas du är stark nog att klara er igenom det här, och att varken du eller Turbo blir sjuka. Hur skulle det då bli?
Jag håller tummarna och skickar all styrka jag kan uppbringa till dig.
Kram finaste.

Tina sa...

Men vad pysslar ni med vännen ? Nu hoppas jag verkligen på mannens bättring, stackarn ! Och att ni klarar er såklart <3 Massa kramar Tina