fredag 20 maj 2016

Hur bra blir inte detta??

Oj, oj, vilka dygn det har varit här hemma hos oss! Och nu menar jag saker som gäller byggfronten!
Från i onsdags morse har det hänt stora grejer. Vi var förberedda på att det skulle dra igång då, så vi hade planerat så Turbo inte skulle vara hemma efter onsdagsmorgonen. Först ett korttidsdygn och sen fick mannen ta med sig Turbo bort ett par dygn. De har fortfarande inte kommit hem eftersom jag måste ställa i ordning igen.

Det allra största ingreppet på huset är nu gjort. Ett fönster skulle flyttas och lappas ihop och en dörr skulle tas upp.


Fönstret som skulle flyttas, det satt så till att vi såg rätt in i utbyggnaden. Bilden till vänster = före. Bilden till höger = efter. Man kan knappt tro det är samma vägg, men det är det!



Ett hål i en annan vägg gjordes, dit fönstret skulle flyttas:



Sån här skillnad i fasaden blev det, även om en del jobb återstår:



Nu återstår det för mig att ställa i ordning i matrummet igen efter att det varit helt tömt på grejer. Denna röran hade inte Turbo fixat, det är en sak som är säker! Så skönt att det gick att ordna så han och mannen kunde lämna huset när det drog ihop sig.

Jag har fått lite frågor om vad Turbo tycker om utbyggnaden/bostadsanpassningen. Förutom att ljudet från byggjobbarna stör honom, så är han glad åt bygget. Ingen av oss förstår nog helt och fullt hur det kommer att bli när det är klart, men hela familjen ser fram emot det färdiga resultatet. Turbo pratar ibland om bygget med sina assistenter på ett positivt sätt. Han har också visat nån assistent det pågående bygget på kvällstid då inga jobbare är där - det är ett stort bevis för att han gillar det. Sen hoppas vi förstås på att utbyggnaden ska fungera som tänkt, med ljudisolering och allt!

Det är inte förrän nu som jag själv börjar inse hur fantastiskt det här bygget är. Det är unikt i sitt slag - inte så vanligt med så här stora projekt som bostadsanpassning. När det här är klart så ska jag nypa mig hårt i armen, i ett försök att förstå att det här är sant!
Jag pratade med Kent idag också, och kanske kan detta bygget bli en inkörsport till att jobba på Turbos utveckling. Och förresten.... mer har hänt idag, som har med Turbos framtid att göra. Spännande!
Men nu tänker jag ta fredagskväll i min ensamhet!


Men, kram på er ♥

2 kommentarer:

Nina sa...

Oj, vad det händer grejor! Förstod att det var "fly hemmet" på G av vissa statusuppdateringar. Eloge till Mannen och till Turbo med, som trots allt fixar allt stök ganska ok.

Så skönt när det är lugnt på hemmaplan igen.
Kramen!

strutgumman sa...

Stor kram Vännen! 😊