söndag 6 november 2016

Många tankar

Tiden går och mina blogginlägg lyser med sin frånvaro. En maginfluensa slog till på både mannen och mig efter att vi varit på kurs i Stockholm förra veckan. Sen har jag tyvärr haft fokus på lite andra jobbiga och oroande tankar, tankar som jag bara kan prata om med mannen och "lillebror" just nu....När min lilla hjärna har fokus på såna tankar så blir det totalstopp i skrivandet och jag får inte ner någonting alls härinne. Men nu ska jag iaf försöka få till ett inlägg här...

Som sagt, vi är på benen från maginfluensan igen och som tur är har Turbo klarat sig från den. Tur i oturen hade vi iaf att Turbo var på korttids hela förra helgen när vi kom hem från Stockholm och däckade. På så sätt klarade han sig från den värsta smittan och jag och mannen kunde också vila oss när vi var som sämst. Skönt för alla parter.Det känns som att Turbo varvat ner lite den senaste veckan och skönt är väl det. Vi hade ett par otroligt kämpiga veckor innan dess. Nedvarvningen tror jag beror på att han nu vet att han inte behöver åka till skollägenheten något mer. Vi stoppade ju vistelsen där eftersom vi kände hur han sjönk av att tvingas vara där. Han klarade ju inte riktigt av de ljud som ibland dök upp från intilliggande lägenhet eller från trapphuset även om det var ett lugnt ställe.

Slutsatsen vi drar nu när vi märker att han mår bättre, är att det där stället stressade honom så han inte tålde någon motgång alls utan att få utbrott. Nu kommer utbrotten mycket mer sällan och han kan ta en och annan motgång på bättre sätt. Helt otroligt vad viktigt det är att man anpassar miljön runt honom på bästa sätt som han behöver. Att han ska vänja sig att klara av sånt som han inte klarar, nä, det går bara inte. Vi har sett nu att det triggar honom hela tiden och han mår dåligt av det. Det var t o m så att en begynnande depression fanns med i bilden - han som aldrig är deppig annars, alltid glad och positiv!
Nu är det bara att avvakta och se vad som händer med lokalfrågan under skoltid....

Det som har triggat igång stora utbrott här hemma de senaste månaderna, är att internet krånglat. Frustrationen har varit stor och utbrotten har kommit i stort sett varje dag, ibland flera om dagen. Nu blir det mer sällan och vi tror att det beror på att Turbo tål motgångar bättre i o m att han är mer harmonisk nu. Men som jag skrivit tidigare så väntar vi på att få fiber indraget. Väntan är lång och de blir förstås senare än vad de lovat. Men gissa om vi blev glada när vi såg att de börjat att gräva i nåt grannkvarter en bit bort! Då kan det ju inte vara så jättelångt borta innan de börjar hos oss också (om inte snön och kylan ställer till det förstås). Som vi väntar!!Flera bevis på att Turbo känns mer harmonisk just nu, är att han i fredags klarade ett optikerbesök galant! Han var superduktig och svarade så bra på alla frågor från optikern. Är han inte harmonisk så kan såna besök vara mycket svårt för honom och det har hänt att han svarat typ "goddag, yxskaft" på frågor - alltså inga vettiga svar alls. Men det där gick hur bra som helst.
Jag ska väl tillägga att det var en mycket proffsig optiker som tydligen förstod sig på autism väldigt bra. Han väntade t ex ut att en barnfamilj skulle lämna butiken innan han lotsade dit Turbo för att prova glasögonbågar. Proffsigt!

Igår fick vi med oss Turbo in till stan också. Det var egentligen jag som tänkte åka in och shoppa lite kläder, men mannen lockade med sig Turbo så vi kunde åka alla tre. Mannen och Turbo ägnade sig åt annat medan jag sprang runt i gallerian och försökte hitta det jag skulle. Det mest akuta hittade jag, som tur var och när vi åkte hem var vi nog nöjda och belåtna allihop. En mysig och härlig utflykt blev det!

Måste bara visa vilket läskigt "djur" jag och Turbo såg under en nattlig biltur häromnatten. Tänk vad lite mörker och ödslighet kan sätta fart på fantasin! ☺Allt för idag!
Kram ♥

2 kommentarer:

Nina sa...

Kramar om <3

Emelie sa...

Kramar också om <3