fredag 24 augusti 2012

Fyra dagars intensiv kamp!

Här har det varit intensiva dygn när det gäller striden för att skolsituationen ska bli dräglig för Turbo. Det har varit löften hit och löften dit, tillbakadragna löften, överkörda föräldrar (vi), telefonsamtal, mail och jag vet inte allt. Soppan har blivit otroligt rörig under dessa dygn så jag vet knappt själv när, var, hur och varför allt är som det är. Mitt i allt detta ska man försöka vara en bra psykolog, pedagog och allt möjligt för att försöka lotsa en ledsen, orolig och deppig Turbo. Ja, jag skriver under på att detta tar hårt på oss föräldrar och speciellt mig som håller i den mesta kontakten!




De senaste fyra dagarna, sen Turbo fick reda på att Nk ska sluta, så har jag haft ständig kontakt med rektorn flera gånger om dagen, för att lösa detta scenario som uppstått. Problematiken blev ju värre när rektorn lovade bort Nk till hans nya jobb i förtid. Hade hon frågat oss om vad vi trodde, så hade vi sagt blankt NEJ - Turbo ÄR INTE tillräckligt trygg med de nya lärarna för att det ska fungera redan nu att Nk försvinner helt. De senaste dygnen har jag haft blåslampa på skolledningen, hotat med media och skolinspektionen och jag har inte varit beredd att ge mig för nu räcker det med strul för Turbos del.

Efter många turer så fick jag idag på eftermiddagen slutligt besked av rektorn om att hon tillgodoser våra krav på en så smidig övergång som möjligt för Turbo. Tyvärr går detta ut över läraren Nk också, han kommer i kläm och detta var inte meningen men vi får alla kompromissa i det här läget. (Blir för långt att förklara alla detaljer.) Nu ser det iaf ut som att de närmaste två veckorna ska fungera hyfsat för Turbo, vi har alla gjort så gott vi kan utefter den situation som uppstått. Sen får vi se om det blir ytterligare kamp....




Men man undrar varför det måste gå så långt som till hot om högre instanser innan det händer någonting!!! Det skulle bara flyta på och allt detta tjat om hur viktigt det är med TRYGGHET för Turbo - ja, vi har hållit på och tjatat på skolledningen i 3,5 år om detta - och man förstår fortfarande inte! Det är skrämmande! Kommer man någonsin att förstå hur han fungerar??
Nu har jag precis gjort slutklämmen på fyra jobbiga och kämpiga dygn, genom att ringa skolinspektionen. Är så trött så jag skulle bara vilja slänga mig raklång nånstans och inte göra ett endaste dugg på ett tag nu. Men iaf, vi kom fram till att vi avvaktar till slutet på nästa vecka med att göra en anmälan. Vi har en deadline för rektorn på torsdag med ett par krav som det ska finnas beslut på på papper då. Detta är krav som skolinspektionen tar hårt på!

Ha ett gott fredagsmys ♥ Kram, kram ♥

4 kommentarer:

Nina sa...

Nej! Rektorn har verkligen inte gjort allt hon kunnat! Men ni föräldrar, och Nk (eller vad det nu är för förkortning på han som slutar) har gjort mer än allt ni kan. Heder åt er! Och BRA att du har kontaktat skolinspektionen!

Styrkekramar i massor!
Nina

Tina sa...

Kämpa på ! Ni är fantastiska ! Glöm inte det, kramar <3

Elisabeth P sa...

Jag önskade av hela mitt hjärta att jag skulle slippa läsa detta. Vet hur ni kämpar och hur det påverkar er alla! Det finns inte ord för hur skolan beter sig och fullständigt bortser från konsekvenserna som uppstår pga av turbos funktionsnedsättnig.
Jag tänker på er alla, i allt elände.

Nina sa...

Kram!
Nina