måndag 20 augusti 2012

Cykling igen.... och rektor igen....

Det får bli ett snabbt inlägg här innan läggdags. Skoldagen har fungerat bra, lite trött kille i morse men annars ok. Turbo säger att han sovit dåligt de senaste nätterna och han har nämnt det nån gång tidigare också. Får väl se om det är något som behöver kollas lite extra. Efter skolan har Turbo varit lugn och fin så det ser ut att fungera bra i skolan som läget är just nu, men vi vet ju att det inte varar så länge till.... I morgon ska Turbo få beskedet om att läraren Nk ska sluta och antagligen jobbar han sista dagen på fredag. Sen blir det alltså lärarna Tyra och Palle som tar över och delar på tiden med Turbo.

I em har vi varit ute och cyklat igen. Turbo är riktigt igång nu och jag tycker han fått mera kondis nu. Han flår och håller igång när vi är ute. I dag cyklade vi alla tre och det var en härlig tur på ca 15 km. Det har blivit rutin att vi ska ha med så vi kan fika efter halva vägen också.




Mitt på dagen idag fick jag tag på rektorn på telefonen. Jag hade två viktiga punkter att ta upp med henne och som måste fixas omgående. Den ena punkten var - som ni har hört innan - utbildning till Tyra och Palle. Det går inte att ha personal på en resursskola som aldrig har använt sig av någon som helst typ av bildstöd, de måste kunna den tekniken om det ska fungera. Seriesamtal, sociala berättelser m m är oerhört viktigt om man ska kunna bemöta Turbo i skolan på ett vettigt sätt.




Den andra punkten är att vi måste få en dokumentation på en studieplan så vi verkligen ser att det finns lösning på hur Turbo ska kunna få undervisning i alla ämnen han har rätt till. Det räcker inte att en av lärarna säger att det löser sig. Det måste vara spikat, annars står vi med panik i slutet av högstadiet och Turbo måste läsa ikapp. Det kan bli för jobbigt för honom om han släpar efter för mycket.

En tidsfrist satte vi upp och innan dess måste dessa två punkter finnas svart på vitt, annars blir det skolinspektionen! Nu får vi se om det händer nåt i rätt riktning....




Ett litet utbrott hann vi med innan läggdags också. Något krånglade på datorn och smällen blev ett faktum. Jag fick torka dryck från hela köksgolvet och jag fick plocka glassplitter och dammsuga noga efter incidenten. Men utbrottet gick över sen bara han gick in på sitt rum och var för sig själv en stund. Sen var han go och glad efter det, men det blev sängen i tid ikväll. Tror han var lite trött efter de nätter han sovit dåligt.

Nähä, godnatt på er och jag hoppas ni får en god natts sömn! ♥

1 kommentar:

Nina sa...

Du är alldeles för snäll, Bellan.. Hoppas det där datumet är snarast! Måndag? Senast! Du ringer skolinspektionen på tisdag då?!! Senast! Turbo kan inte vänta längre nu! *morrar på rektorn som inte redan har det klart*

Jag håller tummarna på att Turbo tar beskedet bra och att det blir lugn och ro även i fortsättningen. Skönt att han mår ok nu iaf. Och vad mysigt att ni kan ut å cykla :)

Kramar om massa å lycka till nu!
Nina