tisdag 9 maj 2017

Upp... och ner....

Här tuffar det på med inskolning av nya assistent Jim. Han har nu jobbat sitt första pass på egen hand med Turbo och det ser ut att ha gått bra. Det är viktigt att det blir bra det första, och nu kan vi pusta ut så långt iaf. Sen får vi hoppas att fortsättningen också flyter på som det ska. Det är förstås aldrig smärtfritt i början med nytt ansikte för Turbo, eftersom det tar tid att lära känna honom. Det är många små detaljer att komma ihåg för de nya.

Problemet med korttids fortsätter och vi fortsätter med vår provisoriska lösning. Den är inte helt optimal eftersom den blir extra slitsam för oss föräldrar, men den är bättre än inget. Ett akutmöte är inplanerat i det snaraste, så får vi se vad vi kommer fram till där. Som tur är har vi en hel del bra chefer i den här kommunen, så det ska nog inte vara omöjligt med en lösning - eller.... det måste bli en lösning på det hela för både Turbos och vår skull!Den här dagen har varit lite upp och ner för mig. Fick ett tråkigt besked som gjorde att jag sjönk lite. Men det är ändå inte nattsvart så det finns ändå positiva saker i det hela, om vi nu ska försöka leta på glädjeämnen mitt i allt. Skönt att mannen och "lillebror" finns där och som förstår hela situationen - det har ju kommit ut lite känslor idag, kan jag erkänna.... Men livet går vidare och i morgon är en annan dag med nya utmaningar.

Kram på er 💗

3 kommentarer:

Nina T sa...

Hej!
Ojoj vad det känns igen!
Storebror med ADHD och lillebror med Autism.
Dom älskar varandra gränslöst men tålamodet är begränsat hos storebror.
Han behöver komma hem från skolan först och vara hemma en stund själv för att vara ner och ladda om. När han gjort det orkar han med lillebror och hans energi, surande, tjatande de timmar som är innan båda ska sova för natten.
Igår råkade jag och lillebror komma hem först och storebror blev helt gråtfärdig..."Varför mamma? Varför??? Nu får jag inte min paus."

Det är svårt att hitta en balans hos dom. Den ena är nästan alltid glad och den andra är samtidigt super ARG...eller tvärtom.
Ibland är det svårt att vara båda till lags och tyvärr "vinner" lillebror uppmärksamheten oftast.

Ha en bra dag..Idag skiner solen i Göteborg! <3

Annelie L sa...

Stor Bamsekram och massor av kärlek till dig ❤️

Trötter sa...

Följer dig och tänker på er. Kram!💞💞💞