fredag 25 december 2015

Ta Mig Tillbaka

I förrgår var jag, som jag skrev, fullständigt däckad. Jag ville bara sova bort hela dan. Jag hade en hel del på att-göra-listan, men mannen sa till mig att lägga mig i soffan i stället. Och det var väl vad jag orkade, ungefär. Nån skit i kroppen eller "bara" utmattning - nåt av det var det. Nu är jag lite piggare igen och kommer tillbaka.

Både jag och mannen var spända på hur gårdagen skulle avlöpa. Turbo ville med på ett äventyr, precis som förra året på julafton. Förra året gick det jättebra, men då var han i bättre balans än han varit nu. Och visst märkte vi stundtals på honom att han varvade upp sig och var orolig. Men dagen började iaf bra med lite familjemys. Alla tre gjorde vi en grej på Spotify som vi tyckte var kul. De har nån typ av lista så man ser vad man lyssnat på under året. Vid ett tillfälle får man reda på den låt man lyssnat flest gånger på under en dag. Haha, så här såg det ut för mig:Samma låt 64 gånger på en dag!! Antagligen var det den dagen mannen sa med glimten i ögat när han kom in en av gångerna på kontoret den dagen: "Du är sjuk!" Darins låt gick tydligen på repeat under en stor del av den dan. ☺ Musik har alltid haft en stor plats i mitt liv och det märktes på våra siffror, kan jag säga.... Ingen i familjen slog mig när det gäller antal lyssningar m m.

En lugn och fridfull stund hade vi med musikprat, men mitt på dagen torkade vi köttfärsgryta både på golv och väggar, eftersom tallriken åkte med full kraft i golvet. Vi hade missat en minut på ett TV-program som han ville se....Vi bet ihop och torkade. Inget annat är så bra att göra. Men på seneftermiddagen var det dags att åka iväg. Vi var ca 60-70 personer som samlades i sim- och idrottshallen i en grannkommun. Full aktivitet med lite allt möjligt och vi hade poängterat för Turbo att det är bara att ge ett tecken så åker vi därifrån om han känner att det blir för mycket.

Aktiviteterna var förstås valfria och frivilliga. Var och en gjorde det den ville. Turbo tog sig först ett ganska bra simpass. Sen slappade han lite i vattnet.Andra föredrog att spela fotboll eller vara med på vattenaerobics.

Det var alltså lite blandad konfekt under hela kvällen. När Turbo badat färdigt, satte han sig med datorn som han hade fått ta med sig. Samtidigt åt vi lite gott och han programmerade och senare spelade han Minecraft. Han fick också en beundrare där, som ställde en massa frågor som Turbo snällt svarade på. :)


Jag höll mig förstås i närheten för att kunna läsa av Turbo. Men jag kände att han var i så pass balans (med hjälp av extra medicin för dagen) att han skulle säga till mig om det blev för mycket. Och till slut tyckte han att det räckte så han avslutade spelet på ett snyggt sätt och sa att han ville åka hem. Men när vi tog på oss jackorna fastnade vi med en familj som blev imponerade över Turbos sätt att lösa Rubik´s kub på. Kuben kommer fram i såna lägen, där Turbo behöver ha kontroll över situationen. Men det blev en trevlig stund där också där familjen lattjade lite med kuben tillsammans med Turbo. Härligt när vänner är med på noterna! ♥

Det var den dagen som blev väldigt lyckad iaf. Idag har Turbo ont i örat pga vatten som inte lossnat. Det ställer till det förstås. Vi får se hur vi löser det hela, men det är inte lätt när autismen gör att han inte kan hantera ovana känslor. Någon som har något tips om hur man får bort det på ett smidigt sätt? Själv kan man ju trilskas lite, men det funkar inte på honom.

Ha nu en kanonfin dag även om vädret inte är det allra roligaste! Kram på er ♥

1 kommentar:

Nina sa...

Tips som vi fått är att blåsa försiktigt med hårtorken i örat. Om det hjälper vet jag inte eftersom jag inte behövt testa på mig själv och Sandra brukar bli nöjd att man gör nåt oavsett om det hjälper eller inte.

Var rädd om dig. Den dagen du inte kommer ur sängen är det liksom kört...
Kramar om!

(Fantastiskt av Turbo att klara en sån utflykt, vad roligt att ni kunde göra den tillsammans)