fredag 11 december 2009

Föräldrafritt **** AS/ADHD

På föräldramötet som var för ett par veckor sen i sonens klass kom man överrens om att föräldrar skulle komma till klassen och hälsa på lite då och då. Detta för att bryta den dåliga trend som blivit bland en del elever (skrev om det tidigare).

MEN, ett krav som de då ställer på föräldrarna är att de måste anmäla ett par dar innan de kommer, med hänsyn till min son. Han tål inte att något bryter mot det vardagliga men med förberedelse så kan det gå hyfsat bra ändå. Det går alltså inte att det helt plötsligt och utan förberedelse finns en "främmande" person i klassrummet. Jag tycker att skolpersonalen har lärt sig sonens behov rätt bra och att de tar hänsyn till det. Läraren berättade på utvecklingssamtalet häromdan att hon kört ett par oanmälda på porten. De fick inte komma in i klassrummet!

Den förälder som är med en dag får också instruktioner att följa. T ex får den personen inte stå och hänga bredvid sonens bänk för det har visat sig tidigare att han blir störd av det. Det får heller inte vara onödig trafik förbi hans bänk.

Igår hade en förälder varit med i klassen. Trots förberedelse så blev sonen orolig. Men jag tycker assistenten läser av honom väldigt bra. Hon gav honom en uppgift att jobba med på datorn i egna rummet innan det gick för långt för honom. På det sättet kunde man undvika utbrott och sonen höll sig relativt lugn.

Inga kommentarer: