onsdag 6 januari 2016

Problemlösning och glädje

Bäst att sätta igång att skriva igen! Jag hinner ju inte med i svängarna.
Måndagskvällen var ju lite spännande. Vi gjorde en grej som vi inte brukar göra - så det fick verkligen bli en specialare. Återkommer om den i nästa inlägg....

Tisdagen (gårdagen) blev för min del en mycket bra dag. Jag kände mig uppåt när dagen var slut. Orsaken var att jag gav av mig själv till andra och jag är förvånad över hur det påverkade mig positivt. En vän ringde mig i annat ärende på förmiddagen, men jag förstod efter ett tag att han brottades med ett stort och akut problem (läste mellan raderna). Jag erbjöd mig att hjälpa till att försöka lösa det, men han ville själv inte be om den hjälpen - jag stod på mig och släppte inte det hela förrän det var löst och han kunde andas ut. Det kändes sååå gott att hjälpa en god vän/"lillebror" ;) på det här sättet och jag tror det kändes bra för oss båda, fast på olika sätt förstås. För mig kändes det härligt att kunna lossa en sten från hans axlar.



På kvällen var jag bortbjuden till en annan vän. Tyvärr kunde inte mannen följa med eftersom vi inte hade någon annan assistent hemma till Turbo, så jag gick dit själv. Vi hade det jättemysigt och trevligt! En härlig tjötstund blev det och även här försökte jag propsa på att hjälpa till med en grej framöver. Jag hoppas verkligen det funkar och att det finns en lösning där också. Grubblar lite på hur jag ska kunna hjälpa denna vän och vi får göra så gott vi kan. Jag vill så gärna, för hennes skull. Denna tjejen tänker så mycket på andra och är så omtänksam, så nu är det dags att någon tänker på henne!



I en situation som vår, så är vi ganska låsta och inskränkta, då ger det nog extra mycket när vi, för en gångs skull, kan hjälpa andra i en akutsituation el dyl. Glädjen blir desto större när vi får tillfälle att hjälpa till.

Gårdagen gav så mycket och jag kände mig glad inombords. Somnade med ett leende igår och vaknade likadant i morse. Sen dalade leendet en aning under dagen, men det berodde på att vi hade ett jättetråkigt göra här hemma. Jag körde Turbo till korttids tidigt i morse, sen skulle jag och mannen ta ett rensa-tag i källaren. Finns det något tråkigare?? Jag tror inte det! Ja, ja, vi kom en bit iaf - resten tar vi en annan gång.
Nu tänker jag krypa ner i soffan under en filt och bara vara, innan bingen väntar. Bäst att passa på när man kan. :)
Kram på er ♥

4 kommentarer:

Tina sa...

Du är en riktigt fin vän till många, tacksam att jag fått lära känna dig <3 <3

strutgumman sa...

Håller med ovanstående. Stor kram! / Anna

strutgumman sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Annelie L sa...

Du är så rar och omtänksam❤️ Kvinnan du besökte på kvällen, känner ju även jag. Hon är värd all hjälp hon kan få. Det finns inte mycket jag kan göra härifrån, men säg till om du tror min hjälp behövs. Jag ställer upp med det jag jan, jag lovar.
Kramar om