måndag 16 oktober 2017

"How to save a life"

Nu lägger vi "how to save a life"-veckan bakom oss (för så har det faktiskt känts, fick jag igår veta från den drabbade 😞 ). Veckan har varit en pärs. Jag och mannen, men kanske speciellt jag, har gett ALLT och lite till av oss själva, under de senaste två veckorna. Men det känns så gott att vi till slut kunde hjälpa, så att det värsta nu är över. Den goa känslan jag hade i kroppen när jag vaknade i fredags, finns kvar i mig, trots att vi inte riktigt är i mål än. Vi har några detaljer kvar att lösa, men som vi har hoppet om att det ska ordna sig under veckan. Men, vad tror ni? Kan livet lugna ner sig lite nu?? 😓

En annorlunda helg ligger också bakom oss. Kent jobbade här med Turbo hela långa lördagen. Jag och mannen kunde umgås med lite vänner en stund på fm. Så härligt att koppla bort lite vardag. Sen tog vi en fotorunda i höstens färger. Detta är sååå avkopplande för min del och jag kan verkligen återhämta mig såna dagar. Vi åker på måfå och hittar alltid lite spännande saker att fota. Det kan vara allt från slott....


.... till koja!


När Kent hade jobbat klart, så samlades vi alla fyra (jag, mannen, Kent och Turbo) vid matbordet och åt lite gott tillsammans. Detta låter kanske inte så märkvärdigt, men i vår familj är det smått unikt att sitta så där och äta.Kent fick agera lite försökskanin under helgen. Vi hade bestämt och förberett Turbo på att Kent även skulle stanna kvar över natten, och då som privatperson och inte som assistent. Detta var ju ett helt nytt scenario för Turbo. Att vi har gäster då Turbo är hemma, är något som är näst intill omöjligt. Men med Kent kände vi att vi vågade testa. En bra träning för Turbo, för detta blev ju lite annorlunda när Kent inte var här för att jobba med Turbo utan var här för att umgås på ett annat sätt. Vi vågade testa eftersom Kent är en sån som vågar, han tar Turbo väldigt bra och han tål en del motgångar ifall det skulle behövas.

Kvällen och natten blev lång och det funkade väldigt bra med Turbo, även om den där tryggheten "Rubik´s kub" kom fram emellanåt för Turbo. På bilden nedan är kl 2 på natten. Ingen av oss har kommit i säng än, i stället smiddes det lite planer. Här planeras en ny Stockholms-resa med flyg för Kent och Turbo. Ett impulsäventyr som tål att landa lite i Turbo och det kommer återigen att krävas en hel del förberedelse. Jag vet inte vem som kläckte den där vansinniga idén... 😅Det kändes nästan som vi "firade" ett avslut på en jobbig vecka! Hur som helst så blev det en lyckad helg!

Tyvärr blev det ett utbrott från Turbos sida igår kväll. Anledningen var att det gick upp för honom att det fr o m denna veckan ser lite annorlunda ut i assistansschemat. Att vi ändrat i schemat för assistenterna beror på att vi behöver spara på mig så mycket vi bara kan. Jag har också gjort en annan förändring i mitt liv fr o m denna veckan för att spara på mig lite (eg förra veckan, men det gick inte så bra 😉 ). Nu hoppas jag att det ska flyta på som det är tänkt.

Kram till er alla  💗

2 kommentarer:

Annelie L sa...

Mycket är det dom händer runt omkring er❤️ Hoppas nu att det som är positivt fortsätter vara det och att du får ta det lugnare så att du orkar både arbeta ,vara mamma och vara bara du själv lite då o då .
Kram fina ❤️

strutgumman sa...

Kram!!!! ♡♡♡♡♡♡