onsdag 27 januari 2021

Finns det hopp?

Det har hänt mycket på ett par dagar här. Och det känns som vi dragit igång det stora artilleriet. Vi behöver proffshjälp nu, och därmed griper vi de halmstrån som kan tänkas finnas. Vi gör allt för att förhindra att människor som inte har kunskap om autism och Turbo, inte ska få förstöra hans liv framöver. Tyvärr är vi i händerna på dem, men då gäller det att hitta motpoler.

Från en vän kom oväntad hjälp under veckan. En vän som själv har inblick i, och även har vänner med inblick i LSS och dylikt – guld värt! 💞

Av en händelse kom jag på idén att jag också skulle kontakta vissa som har enorm kunskap i ämnet – ett par av dem är personer som alla som är det minsta insatt i autism, vet vilka de är. De är Sverigeledande inom autism. Jag kontaktade också en mycket duktig läkare som Turbo hade för ett tag sen, men som slutat. Brev gick iväg till dem alla tre, och jag tänkte att jag har inget att förlora.

Jag hade förhoppningar om att läkaren ev skulle kontakta mig, men troligtvis inte de andra två eftersom jag tänkte att de är för "stora". Idag blev jag kontaktad av läkaren och av en av de andra två. Gissa om jag blev glad!! Den tredje har inte hunnit få mitt brev än, så man vet aldrig…

Läkaren var otroligt peppande och bedyrade vår rätt i den här cirkusen. Sen kan han inte göra så mycket men han gav mig ändå en hel del matnyttiga råd att ta med mig på vägen.

Humöret steg idag, tack vare de två som kontaktade mig! Underbart, det finns hopp!   


Jag och mannen fick också besök på jobbet idag, av högsta ”hönset” i kommunstyrelsen. Jag hade lagt honom som kopia på ett mail jag skrev till ett par andra i kommunen. Det tog skruv för honom och han tog kontakt med oss för att höra vad allt handlar om. Han förstod att om VI klagar, då är det allvar.

En annan politiker i ett utskott i kommunen ringde upp mig idag. Hon ville också ha min version av storyn.

Det rörs om i grytan nu, sen får vi se vad slutresultatet blir. Dessutom är journalisten som vi träffade i lördags, otroligt skrivsugen.. bara vi ger klartecken…

Kampen för Turbos rätt till ett bra liv fortsätter i morgon. Då står ett samtal till IVO på agendan. Måste kolla en grej med dem….

Kram på er 💕


2 kommentarer:

Nina sa...

Jag är telefonledig nästa vecka, om du vill och orkar. Jag vill veta mer.
P&K och hopp <3

Annelie L sa...

Att det rörs om och att människor reagerar på att det inte står rätt till, det är verkligen positivt.
Stort lycka till i er fortsatta kamp.
Kramar om ❤️