tisdag 5 september 2017

Lektion igen??

Det här är en dag som har sprungit ifrån mig redan innan den har börjat. Jag har massor att göra idag, men eftersom min kropp var seg i morse så känns det som att halva dan gick innan jag ens startade upp här. Har en "ledig" dag som jag behöver utnyttja till en massa fix. Det mesta har med Turbo att göra, assistanspapper, god man-skap, lite frågetecken att räta ut m m. Måste få en massa telefonsamtal och mailskrivande färdigt innan den externa assistenten går av på eftermiddagen och jag tar över assistansen.

Men idag är en extra spännande dag (våra dagar är alltid spännande annars). Idag är det planerat att Turbo ska starta upp med att ha lektion igen. Han är fortfarande inskriven på gymnasiet, men kör sitt egna lilla race och tillåts att göra det. Tyvärr hamnade han mellan stolarna under hela förra terminen och hade därmed inte en enda lektion då. Men nu har vi haft ett par snabba möten för ett par veckor sen och har förberett Turbo så gott vi kunnat. Igår kväll var han iaf med på noterna, så vi hoppas verkligen att det blir som tänkt under dagen nu. Isf är det första lektionen för honom sen (gissningsvis) oktober förra året.Jag måste tydliggöra att skolgången är långt ifrån en vanlig skolgång. Som det är planerat just nu, så blir det enbart mattelektioner. Vi har plockat russinen ur kakan och låter Turbo ha de lektioner som funkar bäst. Det är matte och ev programmering. För att programmering ska bli av, så behövs någon lärare som kan undervisa i just det som Turbo vill lära sig. Just nu ser det inte ut att finnas på gymnasieskolan här på orten. Rektorn har lovat att leta lite.... Alla vi runt Turbo har insett att det inte är någon idé att traggla med sånt som Turbo ändå inte vill. Det leder bara till dåligt mående, utbrott och allt vad det för med sig. Nu försöker vi oss på en nystart med sånt som ändå har en chans att fungera.Det som gjorde att det fallerade med lektioner förrförra terminen var att lokalerna inte fungerade för Turbo. Det var ljud, det var folk som klev in och störde och det var allmänt kaos. Turbo mådde väldigt dåligt av det, så till slut satte vi stopp för den lokalen. Och det kändes helt rätt att bryta, för det höll på att knäcka honom.

För att vi ens skulle tänka tanken att försöka denna gången, så måste vi verkligen tro på att lokalen kommer att fungera. Vi har inte tänkt chansa och prova något, bara för att se hur det går. Vi måste vara övertygade om att det blir bra. Och vi tror på detta nu! Men det gjorde vi iofs förra gången också. Men en lägenhet funkade tydligen inte eftersom det blev en del störande moment där. Nu satsar vi som sagt igen, men med en helt och hållet annan typ av lokal. Det skulle vara såååå härligt för Turbos skull, om det visar sig fungera!!

Kram på er 💗


3 kommentarer:

Nina sa...

Lycka till!!!
<3

Trötter sa...

Hoppas detta går bra och att ingen stör!
Mycket bra att har önskemål och det görs något
för att han skal få dem uppfyllda ! 👏

strutgumman sa...

Kram!! ♡♡♡♡♡